Дани Илиева от „Гласът на България“ и Антония Лалова, която спечели приза „Царица на розата“, Карлово 2023 г., представиха страната ни на Международния културен фестивал на розата в град Саня.

Антония и Дани пътуваха чак до Китай, за да вземат участие по покана на кмета на Саня.

Дани, която в края на 2023 г. завладя и сцената на „Гласът на България“, представи новата си песен „Ще целуна ли“ по текст на Иван Ангелов и музика на Ефтим Чакъров. Аранжиментът е на Росен Парлапанов и Ефтим Чакъров.

„Незабравимо преживяване! Сцената беше забележителна, организаторите ме изненадаха с балет и хореография специално за моето изпълнение. Видях сълзи в очите на публиката и усетих как съм успяла да предам емоцията. Видях как музиката ни обединява и говори на универсален език. Щастлива съм, че песента ни достига до повече хора и нямам търпение да представим видеоклипа в края на месеца”, каза Дани Илиева.


Изпълнението на песента „Лале ли си, зюмбюл ли си” бе придружено от танц на Антония Лалова, участник във ФТА „Розова долина“.

„Организацията беше страхотна. Беше много красиво! Да станеш Царица на розата е голяма възможност, но по-важна е емоцията, която даваш от себе си и получаваш от участието си в конкурса. Никога не знаеш какво положително ще излезе от твоето участие. Дори не съм си представяла, че ще посетя Китай и ще взема участие в такова мащабно събитие“, допълни Антония.

Участничките в конкурса „Царица на розата“ получават не само материални награди, а и такива, които обогатяват техните културни познания. Тази година Празникът на розата в Карлово ще се проведе на 25 май. Победителката традиционно ще представи града и страната ни на редица национални и международни събития. Тя ще бъде новият посланик на българската маслодайна роза Дамасцена.

Снимка: Кристина Балкова