Яна, Виктория, Петя и Ева са четирите момичета от Карлово, които се борят за първото място в европейско състезание за млади предприемачи в Португалия. Продуктът, с който представят страната ни, са здравословни шоколадови бонбони с пълнеж от домашно сладко от рози и бадемов веган ганаш. Бонбоните "Kalimazing Chocolates" са без глутен, лактоза и захар. 

Кои са те

Ева Караиванова, Виктория Трифонова, Петя Кръчмарова и Яна Цветкова са създателки на учебната компания "Калиопа" и тази година спечелиха първо място в във форума "Изгряващи звезди" на "Джуниър Ачийвмънт" България. Това ги изпрати на европейското състезание, чийто победител ще се определи чрез онлайн гласуване. То ще е активно до 12 ч. на 24 юли.

Можете да дадете своя глас в подкрепа на "Калиопа" тук >> 

Какво правят

Момичетата отглеждат 4 декара рози, от които произвеждат розово сладко за бонбоните си. За направата им ученичките получили ценни съвети от световноизвестния шоколатиер Павел Павлов. Сладкото не е със захар, подходящо е за диабетици и всички, които спазват режим. Приготвя се в домашни условия. Името на продукта им е на английски заради желанието им да пробият и на международния пазар. 

Напред и нагоре

Тази седмица екипът на "Калиопа" се срещна с българската тенис звезда и предприемач Магдалена Малеева. Тя им даде ценни съвети как да се подготвят за големите предизвикателства. Вижте какво си казаха: