Деми Ловато обръща поглед назад към живота си - при това съвсем публично - за да сподели за проблемите с наркотиците и свръхдозата, която едва не я уби през юли 2018 г.

"Претърпях три инсулта и един инфаркт", казва певицата в новия трейлър на документалния сериал "Деми Ловато: Да танцуваш с дявола" (Demi Lovato: Dancing With the Devil). 

"Лекарите ми казаха, че ми остават още 5-10 минути", споделя още Ловато.

Документалната поредица от четири серии, която ще дебютира на 23 март, включва интервюта не само с Деми Ловато, но и с нейни близки приятели като Елтън Джон и Кристина Агилера, както и с членове на семейството й, които споделят за случилото се и последствията от него.

Много от тях говорят директно за свръхдозата, която се случава в дома на Ловато в Лос Анджелис на 24 юли 2018 г. Полицията реагира на обаждане за спешна медицинска помощ и връщат Ловато към живота с Наркан, който се използва при предозиране с наркотици, преди Деми да бъде приета в близкия медицински център "Сидърс-Синай". 

Ловато прекарва там две седмици, преди да се премести в стационарен център за рехабилитация. Инцидентът се случва месец, след като Ловато разкрива в песента си "Sober", че се е върнала към порока, след като е успяла да се запази чиста в продължение на шест години. 

Деми Ловато и преди това е споменавала в интервюта, песни и други документални филми за това, че се е борила със зависимостта си още от тийнейджърските си години.

"Останах с мозъчно увреждане и все още се справям с последиците от това днес", казва тя. "Не шофирам, защото имам слепи зони на зрението. Също така дълго време наистина ми беше трудно да чета. Беше голяма работа, когато успях да прочета нещо от книга - което беше чак два месеца по-късно, защото зрението ми беше толкова замъглено."

Снимка: Getty Images

Сега тя казва във видеоклипа, че е готова да се върне в студиото.

"Имам много животи, като моята котка. Аз съм в деветия си живот", каза тя. "Готова съм да се върна към това, което обичам - да правя музика. Не живея живота си за другите хора, нито за техните коментари в Туитър."