Дейвид Бекъм съди за измама актьора Марк Уолбърг, с когото се сприятелиха след преместването си в Лос Анджелис през 2007 г.

Тогава знаменитостите, които живеели в един и същи квартал, са намерили общи интереси в темите за спорта и фитнеса.

Подобно на Дейвид, Марк се е опитвал да поддържа добра физическа форма, а освен това е бил акционер във веригата фитнес студия F45 Training. Взаимодействието му със световната футболна звезда е довело до съгласието на Дейвид да стане представител на F45.

Договорът изисквал от Дейвид редовно да показва в профилите си в социалните мрежи как тренира в някой от фитнес центровете на F45, като в замяна му е било обещано да получи дял от компанията.

Снимка: Getty Images

Спортистът изпълнявал добросъвестно своята част от сделката, но според Бекъм Уолбърг решил да го измами. Според подадения от Дейвид съдебен иск актьорът не само е забавил прехвърлянето на акциите с няколко месеца, но и е изчакал цената да падне от 12 на 3 долара за акция.

В резултат на това Бекъм е загубил 8,5 млн. паунда. Разбира се, футболистът не е останал особено доволен от този резултат и е решил да потърси справедливост в съда.

Снимка: Getty Images

Според британския "Сън" Уолбърг и колегите му отричат обвиненията в измама, пише още БГНЕС. В същото време си струва да се отбележи, че компанията, меко казано, не се справя много добре - по последни пазарни данни стойността на акциите на F45 вече е само 15 цента, а фитнес залите на компанията затварят една след друга.