Бруклин Бекъм често е критикуван заради своите „базисни“ умения в кухнята и „катастрофални“ уроци по готвене, които предлага в социалните мрежи, пише "Дейли мейл". Но сега синът на футболната легенда Дейвид Бекъм е на път да започне да печели от кулинарните си умения, като отваря първия си ресторант.

От приготвянето на любимия сандвич за закуска на бавачката му Нани до създаването на „експериментален“ коктейл с джин и тоник и авторски тост със сирене – Бруклин е известен на своите над 16 млн. последователи в Инстаграм със своя съвременен подход към готвенето.

Сега 24-годишният Бруклин създаде меню за своя поп-ъп ресторант, който ще предлага пет ястия, вдъхновени от неговото „глобално възпитание“.

Говорейки за новото си начинание, той каза пред "Дейли мейл": „Имах късмета да живея на доста готини места по света.

„Разкрих на жена си индийски и китайски ястия. Сега тя е обсебена от тях.

„Моята бавачка Пеги ме научи как да правя нейния сандвич „Английска закуска“, когато бях на пет, и оттогава ми е любим.

„Винаги съм обичал да се докосвам до различни храни, кухни и култури, но това беше един от най-ранните ми спомени за любовта към готвенето.

„Прекарването на времето в кухнята определено е нещо, което ни свързва с баща ми... и въпреки че мисля, че правя сандвича си Английска закуска по-добре от него, той го прави също доста добър!“

Ресторантът ще бъде базиран в Източен Лондон и ще включва сандвича за закуска на неговата прочута бавачка Пеги.

Менюто ще включва също пиле Тика масала, 12-часово бавно приготвена паста "Болонезе" със специално говеждо месо, кнедли със свинско и скариди и паниран карфиол в стил "Бъфало", поднесен с „тайния“ лют сос на Бруклин.

Цените ще започват от 10 британски паунда, а менюто ще бъде налично в Лондон между 25 и 26 януари – така че се ориентирайте бързо към британската столица, ако не искате да пропуснете специалитетите на шеф Бекъм.

Най-големият син на Виктория и Дейвид Бекъм в миналото често е критикуван за готварските си видеоклипове.

По време на гостуването си във видеопоредица на "Вог", където през 2021 г. той готви за съпругата си Никола Пелц, Бруклин Бекъм беше разкритикуван от феновете си, които определиха рецептите му като „недостъпни“ заради използването на скъпи продукти.