Животът на Бритни Спиърс отново ще бъде обект на документален филм без изричното разрешение на певицата - този път обаче "Нетфликс" е начело на проекта, съобщава "Хъфингтън поуст".

След месеци на спекулации, че стрийминг гигантът работи по проект за попечителството над поп звездата, което получи широк обществен отзвук, в сряда излезе и първият трейлър на "Бритни срещу Спиърс" (Britney vs. Spears).

Режисиран от Ерин Лий Кар (позната с работата си по How to Fix a Drug Scandal), документалният филм ще се "фокусира около изключително необичайното попечителство на Бритни Спиърс и ще включва ключови фигури в орбитата на певицата", според информация на "Варайъти".

Премиерата на филма е насрочена за 28 септември - ден преди следващото съдебно дело в продължаващата битка на Бритни да възстанови контрола над живота си.

Преди излизането на пълния трейлър, "Нетфликс" пусна кратък тийзър във вторник, включващ предполагаемо съобщение, оставено от Спиърс на гласова поща на адвоката й през 2009 г., в която обсъжда прекратяването на попечителството.

"Здравей! Казвам се Бритни Спиърс. Обадих ти се по-рано. Обаждам се отново, защото просто исках да се уверя, че по време на процеса за прекратяване на попечителството...", чуваме Бритни да казва в 18-секундния клип.

Както отбелязва "Холивуд рипортър", записът от гласовата поща изглежда потвърждава твърдението на Бритни Спиърс, че преди това не е знаела, че може да подаде молба за прекратяване на попечителството, което започна след съдебна заповед през 2008 г.

От миналата есен Спиърс се бори публично да си върне контрола над финансите и свободата си от своя баща Джейми Спиърс, като всичко това се случва на фона на засилен медиен и обществен контрол около казуса.

Докато поддръжниците на Бритни в движението #FreeBritney от дълго време се опитват да привлекат вниманието към битката на поп звездата за прекратяване на попечителството, документалният филм "Framing Britney Spears" на "Хулу", реализиран в партньорство с FX и "Ню Йорк Таймс", показа колко контролиращо е било попечителството над нея, както и начинът, по който медиите, Джъстин Тимбърлейк, баща й Джейми Спиърс и други хора са се отнасяли към звездата.