Джейми Спиърс, бащата на Бритни Спиърс, се е съгласил да се оттегли от попечителството на дъщеря си, съобщава "Варайъти".

Развитието на събитията е огромна победа за поп звездата, която е под попечителство от 13 години - след като Джейми Спиърс постави известната си дъщеря под съдебно попечителство през 2008 г., когато певицата претърпя сериозен срив.

Но през тринадесетте години оттогава Спиърс се чувства достатъчно добре, за да изнася концерти в Лас Вегас, печелейки стотици милиони долари.

Спиърс призова съдията да отстрани баща й от попечителството си заради "злоупотреба" и заяви, че иска да го вкара в затвора.

Решението на баща й да се оттегли от попечителството сега е оценявано като "голяма победа" от новия адвокат на певицата Матю Розенгарт, който казва, че възнамерява да разследва действията на Джейми Спиърс през последните 13 години.

В четвъртък бащата на Бритни е депозирал във Висшия съд на Лос Анджелис отговор на жалбата на певицата за неговото отстраняване, като е обявил решението си да се оттегли от попечителството над певицата.

Той е заявил, че ще сътрудничи на съда в хода на нещата, но не е посочил срок, в който възнамерява напълно да се оттегли от попечителството.

Бащата на Спиърс посочва още, че трябва да приключи някои въпроси, преди да може да предаде нещата изцяло в нейни ръце.

"Когато тези въпроси бъдат решени, г-н Спиърс ще бъде в състояние да се оттегли от попечителството", се казва в съдебния документ. "Но няма спешни обстоятелства, които да оправдаят незабавното отстраняване на г-н Спиърс от попечителството."