Бритни Спиърс е поискала да говори пред съда във връзка с делото за попечителството над нейните финанси, сподели нейният адвокат Самюел Ингъм пред „Ню Йорк таймс“.

Съдията Бренди Пени е одобрила молбата и на 23 юни певицата ще бъде изслушана. По делото има насрочено и друго заседание, което ще е през юли.

Бащата на Бритни Спиърс – Джейми, пое попечителство над нея през 2008 г., тъй като звездата затъна в блатото на различни зависимости, лекува се в психиатрия и съдът прецени, че тя не може да се грижи за себе си и за двете си деца от бившия й съпруг Кевин Федърлайн.

Бритни Спиър с баща си, брат си Брайън и майка си Лин през 2006 г.
Снимка: Getty Images


През 2019 г. съдът прехвърли попечителството на лицензирания за тази дейност Джоди Монтгомъри, но сега Джейми Спиърс иска да си върне контрола над дъщеря си и 39-годишната звезда води дело, за да не го допусне.

Бритни Спиърс предпочита попечител да остане Джоди Монтгомъри. През ноември адвокатът й заяви, че тя няма повече да излезе на сцената, ако баща й поеме контрол над кариерата й.

Снимка: Getty Images

Много фенове подкрепят певицата в борбата й за финансова свобода, но според някои попечителството на баща й всъщност я е спасило от фалит. Повече по темата вижте тук: