2021 г. изглежда ще е годината в подкрепа на Бритни Спиърс. Популярната певица от 90-те години привлече огромен интерес към себе си, след като опита да освободи богатството си от контрола на баща си и не успя. Последва документален филм, който разказа история за злоупотреби, измами и неправомерни ограничения. А злодеят в цялата тази история е бащата на певицата, който контролира приходите и разходите ѝ от 2008 г. насам. Но дали 68-годишният Джейми Спиърс наистина е навредил на дъщеря си повече, отколкото ѝ е помогнал?

Снимка: Getty Images

В предаването „Добро утро, Америка“ адвокатката на Джейми Спиърс, Вивиан Торийн, отхвърли обвиненията, които документалният филм „Да натопиш Бритни Спиърс“ отправи към клиента ѝ. Тя посочи, че под контрола на баща ѝ, богатството на Бритни се е увеличило.

Преди баща ѝ да получи контрол над парите ѝ, данните показват, че Бритни е печелила по 40 милиона долара годишно. През 2008 г., когато съдът даде контрола над активите ѝ на баща ѝ, Бритни притежаваше едва 2.8 милиона долара, имаше дългове и беше изправена пред съдебен процес за милиони долари. Благодарение на ръководството на Джейми Спиърс, днес богатството на Бритни е възстановено и тя притежава близо 60 милиона долара.

Снимка: Getty Images

Според адвокатката други хора, а не самата Бритни, имат полза да представят бащата на певицата като злодей.

Той всъщност е лоялен, любящ и отдаден баща, който спаси дъщеря си от една животозастрашаваща ситуация. Други хора я нараняваха и злоупотребяваха с нея.

Според Вивиан Торийн адвокатите на Бритни са излъгали в съда, когато са казали, че певицата не желае баща ѝ да продължава да контролира парите и разходите ѝ. Тя разкри, че Бритни и баща ѝ са прекарали известно време заедно миналата година и певицата в нито един момент не е поискала от него да се оттегли от контрола на богатството ѝ.

Снимка: Getty Images

Бритни Спиърс загуби контрола над парите си, след като преживя психически и емоционален срив през 2007 г. и 2008 г. Състоянието ѝ беше предизвикано от раздялата ѝ със съпруга ѝ Кевин Федерлайн. Не помогна и това, че папараците преследваха певицата навсякъде и всяко нейно избухване или грешна стъпка беше подробно отразявано в медиите. Тогава съдът заключи, че певицата не може да носи отговорност за живота и богатството си и постави баща ѝ като настойник на всичките ѝ активи.

Неотдавна съдът в Лос Анджелис назначи фонда „Bessemer Trust“, който да отговаря за парите на певицата, но в същото време не премахна и контрола на баща ѝ. Нещо, което адвокатите ѝ се опитват да направят през последните месеци.

Снимка: Getty Images

Бритни знае, че баща ѝ я обича и винаги ще е там, за да ѝ помага – както винаги е бил“, каза още адвокатката на Джейми Спиърс.

Според нея Бритни може да освободи баща си по всяко време, като само накара адвокатите си да подадат заявление за това. И според нея фактът, че певицата не е упражнила това прави, доказва, че тя вярва и държи на помощта на баща си.