Джъстин Тимбърлейк се извини на бившата си приятелка Бритни Спиърс и на сценичната си партньорка Джанет Джексън с пост в Инстаграм.

Тимбърлейк написа, че "се възползвах от система, която поощрява расизма и мизогинията (омразата към жените - б. ред.)" и че съжалява за всички негови действия, които са донесли проблеми на певиците.

"Най-вече искам да се извиня на Бритни и Джанет, защото знам, че ги подведох", пише той.

Двете тийн поп-звезди се срещат в началото на кариерата си - от 1999 до 2002 г.

Постът на Тимбърлейк е отговор на обвиненията, които предизвика нов документален филм, посветен на живота на Бритни.

В него се казва, че в клипа на песента "Cry Me a River" Тимбърлейк нарочно е използвал актриса, приличаща на Спиърс, намеквайки, че певицата му е изневерявала докато са били заедно.

"Чета съобщенията, виждам в какви постове ме отбелязвате и какви коментари пишете, и искам да отговоря. Искренно съжалявам за времената, в които съм си позволявал да говоря без да мисля или да не споменавам това, което е наистина важно", пише той. 

Спиърс също така твърдеше, че ще пази девствеността си до брака, но в радио интервю от 2002 г. включено в документалния филм Тимбърлейк казва, че двамата са спали заедно.

Инцидентът с Джанет Джаксън се случва две години по-късно, по време на финала на американската футболна лига. Костюмът на певицата се скъса и гърдата ѝ се показа за секунда в национален ефир. Това доведе до силни негативни реакции в медиите и проблеми за кариерата на Джанет, но не и на Джъстин.

"Чувствах се длъжен да отговоря, тъй като цяло ми се иска да съм част от по-големия разговор, който се случва в момента...", завършва Тимбърлейк.