Американската компания "Дисни" уволни актрисата Джина Карано, която беше част от актьорския състав на хитовия сериал "Мандалорецът", съобщава Hollywood Reporter.

Причината за това е неин пост в Инстаграм, в който тя сравнява републиканците в Щатите днес с евреите по времето на нацизма.

"Евреите са били атакувани по улиците не от фашистите, а от техните съседи... дори от децата им... Хората не си дават сметка, че за да се стигне дотам, нацистите да затварят хиляди евреи в гета, правителството ги е научило да ги мразят само защото са се родили такива. По какво това се различава от това да мразиш някого за мнението му?".

Постът вече е изтрит, но това не е помогнало на актрисата.

"Публикациите, в които тя дискредитира хора на базата на тяхната културна или расова идентичност, са неприемливи", се казва в съобщението на компанията. Карано също така се е лишила и от договора си с актьорската агенция, с която работи.

Това не е първия път, когато бившата ММА (смесени бойни изкуства) звезда прави провокативни изявления в социалните мрежи. През ноември 2020 г. тя написа в Туитър: "Лидерите на Демократическата партия препоръчват да носим и превръзки на очите освен маски, за да не виждаме какво всъщност се случва".

В друг пост тя се усъмни в резултатите от президентските избори в САЩ.

Сенаторът на Тексас Тед Круз се изказа в подкрепа на жителката на щата.

"Тя изпълняваше ролята на жена, която раздава шамари и беше пример за много момичета. Тя беше сред основните причини "Междузвездни войни" отново да е интересен. Разбира се, "Дисни" я уволниха."

Актрисата все още не е коментирала събитията. Последният ѝ пост в Инстаграм е отпреди новината за уволнението й.