Звездата от сериалите "Истинска кръв" и "Западен свят" Евън Рейчъл Ууд обвини бившия си приятел Мерилин Менсън в сексуално насилие. Актрисата публикува пост в Инстаграм профила си, в който пише:

"Човекът, който упражняваше насилие върху мен, е Брайън Уорнър, по-известен като Мерилин Менсън. Той започна да ме обработва, когато бях тийнейджърка и ме използваше в продължение на години. Промиваше ми мозъка и ме принуждаваше да му се подчинявам."

Евън е на 19 години, а Менсън на 38, когато през 2007 г. правят връзката си публична. Те са заедно в продължение на 4 години, като през 2010 се сгодяват, но седем месеца по-късно се разделят. Ууд вдъхновява Менсън да създаде песента "Heart-Shaped Glasses" и дори се появява в клипа към нея. В интервю от 2009 г. шок рокерът казва: "Представям си как разбивам черепа ѝ с чук.

В интервю през 2016 г. Евън разкрива, че 2 пъти е била изнасилвана - веднъж от собственик на бар и веднъж от близък човек, чието име не споменава. Медиите нееднократно са предполагали, че става дума за Менсън, но тя е отхвърляла тези твърдения, заявявайки, че връзката им е била "здрава и пълна с любов".

Актрисата завършва поста си в Инстаграм с думите: "Тук съм, за да кажа истината за този опасен човек и да предупредя всички, които имат нещо общо с него. Солидарна съм с жертвите, които повече няма да мълчат."

Снимка: Getty Images

Евън Рейчъл Ууд е създателка на закон, който удължава давността на престъпленията свързани с домашно насилие в Калифорния от три до пет години. В речта си пред сената тя разказва: "Няколко пъти имах смелостта да си тръгна, но той продължаваше да ме търси и да ме заплашва, че ще се самоубие. Един път се опитах да успокоя ситуацията, но той ме затвори в ъгъла в спалнята, накара ме да застана на колене и върза ръцете и краката ми. В момента, в който оставах без сили, той ме биеше и удряше с електрическа пръчка. За него това бе начин да докаже верността ми. Болката бе невероятна. Частица от мен умря този ден."

Представителите на Менсън все още не са отговорили на новите обвинения.