40-годишната актриса Кристина Ричи, която в момента е в процес на развод със съпруга си Джеймс Хердеген, издейства ограничителна заповед срещу мъжа, с когото има дете, а доскоро и общо жилище, съобщава списание „Пийпъл“.

Снимка: Getty Images

Продуцентът, за когото актрисата се омъжи през 2013 г., няма право да се доближава на по-малко от 90 метра до нея, до 6-годишния им син Фреди и дори до кучето им. Съдът е издал тази заповед, след като Кристина Ричи разкри неприятни подробности за брака им, изпълнен с насилие и заплахи.

Снимка: Getty Images

Актрисата, която се прочу като дете с ролите си във филмите “Каспър” и “Семейство Адамс”, подаде молба за развод през лятото на 2020 г., но е решила да сложи край на брака си още през 2019 г., след като на 16 декември Джеймс Хердеген я е „нападнал брутално“ по нейните думи.

В основанията си да поиска ограничителна заповед, актрисата е посочила, че много от тези случаи на насилие и тормоз са се разигравали пред очите на сина им. В един от случаите Джеймс е заявил на съпругата си, че може да изпитва съжаление към нея единствено ако е нарязана на парчета. Това я е накарало да се страхува за живота си:

Тази нощ скрих всички ножове в хижата, в която бяхме отседнали“, пише тя в обясненията си. „Страхувах се за живота си и за живота на сина ни. Спах в отделна спалня с Фреди и заключих вратата.

Снимка: Getty Images

След като актрисата е подала молбата за развод, съпругът ѝ е започнал да я тормози „по 24 часа в денонощието“, а веднъж дори я е гонил из къщата и ѝ се е наложило да избяга на улицата и да се обади в полицията.

Хвана ме на двора и ме бутна в огнището, което имахме там“, разкрива актрисата. „Изподрах се, насиних се и бедрото ме наболява и до днес.

Тя допълва още, че съпругът ѝ често я заплашва, че ще отвлече детето им. Тази информация е била достатъчна, за да убеди съдията в необходимостта от ограничителна заповед.