Малкото момиче с големите очи, което стана известно за много хора с ролята си на Уензди от "Семейство Адамс" днес навършва 40 години. Големи очи и високо чело - това са две от особеностите на външния й вид, с които е характерна. 

 

Актрисата е родена в Санта Моника, Калифорния, САЩ. Тя е най-малкото от четири деца на Сара и Ралф Ричи, адвокат и терапевт. От предците си има малко италиански, малко ирландски, малко шотландски и ирландски черти. На 6 години е, когато филмов агент я открива за киното. Прави своя екранен дебют на 9-годишна възраст в "Русалки" (1990), в който се снима, заедно с Уинона Райдър и Шер. От тогава датира и приятелството й с Джони Деп. Представете си колко са завиждали на 9-годишната Ричи, че сред добрите й приятели е 27-годишния тогава секси актьор. 

В период от 3 години, когато е била между 12 и 15 г., и се налага да пристяга гърдите си, за да може да продължи да играе детски роли. Макар да е миньонче като височина, бюстът й е пищен още на тази възраст. "Това ме караше да се чувствам като престъпник. Все едно има нещо нередно с мен и тялото ми.", споделя актрисата, спомняйки си за този период. 

МРАЗИ ТИЙНЕЙДЖЪРСКИТЕ СИ ГОДИНИ

"Казват, че няма нищо по-неудобно в живота от тийнейджърските години, в които страдаме от акне, черни точки и проблеми с гаджетата. Но опитайте се да минете през всичко това публично. Това е адът на земята!", споделя актрисата. Явно преходният етап наистина е проблемен за нея, защото губи от детското си очарование, но все още не е разгърнала женствеността си. Актрисата споделя, че често се прави на по-беззащитна и слаба, отколкото е, за да може да се възползва от чуждата помощ. 

РИЧИ МОЖЕШЕ ДА Е ЖУЛИЕТА 

Актрисата се явява на прослушване за филма "Ромео и Жулиета", но не получава ролята. По-късно гледаме Кейт Уинслет на екран. 

Предполагам, че просто не съм класически материал на Жулиета.

Пробива с роля като по-върастна в "Ледена буря" (1997), в която играе ролята на нимфа, умело съблазняваща двама братя. Работила е с Джони Деп и Каспър Ван Диен във филма „Тилий Бъртън“ Слийпи Холоу (1999). 

През 2006 г. заявява, че се чувства "твърде ниска" със своите 155 см, за да бъде актриса от челните списъци. А също така, че „изглежда наистина малка пред камера“.
Ръстът също е една от причините Ричи да лъкатуши между детски и женствени роли и да се чувства някак несигурна и неспособна да се разгърне напълно. Въпреки това участията й не спират, макар и с различен успех - Black Snake Moan (2007), дебют на Бродуей в Time Stands Still (2010), и др. 

В Barneys, Ню Йорк през март 2012.
Снимка: Getty ImagesИ ВСЕ ПАК- ЖЕНСТВЕНА И КРАСИВА

Ричи е муза за няколко картини на художника Марк Райдън. Образът й се появява в над 10 негови маслени картини и многобройни скици. През февруари 2013 г. Ричи обявява годежа си с Джеймс Хердеген, за когото се омъжва малко по-късно.

Кристина Ричи никога не е била класическото момиче за женски роли. „В реалния живот тя има добро чувство за черен хумор. Не се страхува да приема роли, от които другите се страхуват", казва за нея Джон Уотърс, режисьор на Pecker. "Животът не е романтична комедия", споделя тя за Dazed magazine. И поглежда загадъчно и с мистериозна усмивка към новото десетилетие в живота си. 

Снимка: Getty Images