Бритни Спиърс става поп звезда с първия си хит, когато е само на 19 години. Оттогава нататък животът ѝ се превръща в постоянен цикъл от записване на албуми, правене на турнета и участия по телевизията. Всичко това обаче я довежда до нервен срив през 2007 година.

Снимка: Getty Images

По време на развода със съпруга си Кевин Федърлайн (от когото има две деца) певицата на няколко пъти попада в клиника за лекуване от зависимости. След като обръсва косата си тя бива принудително вкарана в психиатрия.

Снимка: Getty Images

След този случай съдът решава, че звездата не може да контролира живота си и прехвърля пълното попечителство върху финансите и делата ѝ в ръцете на баща ѝ.

"Дори най-незначителните покупки, като чаша кафе, се описват в съдебните документи с цел опазване на огромното и състояние, което тя де факто не притежава", пише New York Times.

Певицата нееднократно е заявявала, че би искала попечителството да премине в ръцете на нейния мениджър Джоди Монтгомъри. 

Снимка: Getty Images

Феновете на певицата стартираха кампанията "Свобода за Бритни", за да дадат гласност на случая. 

"Правата ѝ се нарушават постоянно. Съдебната система би трябвало да я защитава, а прави точно обратното", смятат почитатели.

След поредно изслушване в сряда обаче, съдът отново отклони молбата ѝ.

Вижте реакцията на феновете ѝ във видеото по-горе.