Принцесата на попа Бритни Спиърс получи възможност за пръв път от 2 години да се защити по време на процеса за запрещението върху личността ѝ.

Тя бе конкретна в желанията си:

  • Да осъди семейството си
  • Да направи интервю, в което да разкаже цялата истина, без да бъде потискана и цензурирана
  • Да се омъжи и да има още деца
  • Запрещението да бъде прекратено, без да се водят повече разследвания.

Когато съдията разпорежда делото да бъде затворено за публиката, Бритни изразява мнението си, че екипът й и баща й са „свършили добра работа с експлоатирането на живота ми“ и би предпочела хората да научат истината.

В защитата си Бритни припомня за турнето от 2018 година, за което е била е заплашена, че собственият ѝ мениджърски екип е щял да я глоби, ако не направи това, което искат. Тя се е почувствала застрашена и е подписала договора.

След като го завършва успешно, екипът й за пореден път я принуждава да продължи с работата си и насрочва второто й шоу в Лас Вегас, без да й позволят да си вземе почивка.

Бритни също така прави препратка към обвинението в деменция, една от причините, заради които е под запрещение, и споделя, че е ръководила сама цялата зала с танцьори и ги е обучавала: Не бях добра, бях велика!

Става ясно обаче, че Бритни е отказала да направи една-единствена част от хореографията си. Това е бил сублимният момент. Тогава екипът й се обръща срещу нея и започва да я обвинява в какво ли не, включително, че не си взима лекарствата и че не работи.

Няколко дни след случилото се, терапевтът й назначава ново тежко лечение, а именно – литий.

За това тя споделя: „Те премахнаха хапчетата, които приемах пет поредни години и ми предписаха литий. Това е силен медикамент, чувствах се все едно съм пияна, не бях на себе си, дори не можех да проведа един нормален разговор. Не ми позволяваха да изляза никъде цял месец.

Бритни е била толкова травмирана, че когато терапевтът й внезапно умира, тя е паднала на колене и е благодарила на Господ, че я е спасил.

След Коледните празници през 2018, баща й се обажда, за да й съобщи, че се е провалила на психическите тестове, които са й правени, и че ще я изпратят за рехабилитация в малък център в Бевърли Хилс, в който ще плаща по 60 000$ на седмица:

Плаках цял час по телефона, а той (баща й) се наслади на всяка минута от моето страдание. Никой от семейството ми не направи каквото й да е, за да ми помогне.

„Той обожаваше да контролира и наранява дъщеря си, сигурна съм на 100%“ – споделя певицата.

След като изпращат Бритни във въпросната клиника, тя казва, че не е имала никакво лично пространство и това я е травмирало: „Наблюдаваха ме 24 часа в денонощието, седем дни от седмицата, дори когато бях гола.“

Била е заплашвана, че ако не провежда сеансите си всеки ден по няколко часа, няма да й позволят да вижда децата си и приятелят си.

„Сега ви казвам истината, разбирате ли? След като казах на целия свят, че съм добре, аз излъгах. Не съм щастлива, не мога да спя, чувствам се депресирана и плача всеки ден! Искам живота си обратно!“

Бритни споделя, че преди не е знаела, че може да внесе молба и да прекрати запрещението по-рано.

Освен всичко разбираме и че певицата няма контрол над тялото си, няма право да се ожени или пък да има деца:

Имам спирала в себе си в момента, заради която не мога да имам деца и моите попечители не ми позволяват да отида на лекар, за да я премахне. Трябва да бъде припомнено на екипа ми, че те работят ЗА мен!“

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Когато дойде моментът, в който Бритни приключи със защитата си, тя изрази притеснение да затвори телефона и сподели:

Бих искала да стоя на линията вечно, защото когато приключим разговора, отново ще започна да чувам всички „не“-та, да се чувствам унизявана и отхвърлена. Заслужавам да имам всички права, които останалите имат!

След защитата й съдията излага план, по който може да се сложи край на запрещението.

Много популярни личности, сред които Шер, Марая Кери, Холзи и дори бившият на Бритни – Джъстин Тимбърлейк изразиха подкрепата си към нея.