Преди няколко седмици бащата на Бритни Спиърс заяви в отговор до съдебна жалба, че е съгласен да се оттегли от попечителството над дъщеря си, но без посочен конкретен срок. Сега изпълнителката настоява съда да го отстрани като неин настойник възможно най-скоро.

В нова жалба, подадена вчера от адвоката на Бритни Матю Розенгард, се посочва, че Джейми Спиърс продължава да защитава собствения си интерес, а не този на дъщеря си.

В документа, разпространен до медиите, адвокатът твърди следното: „Неговият отговор е уловка, въпреки че осъзнава, че тази „публична битка“ няма да бъде в ползва на госпожица Спиърс, и възнамерява да съдейства по процедурата, неговата идея за съдействие е да изчака, докато някой го провъзгласи за „баща на годината“ и награди със златен медал за действията му. С други думи казано, въпреки че най-накрая господин Спиърс беше принуден да признае, че най-доброто за дъщеря му е да се оттегли сега, той продължава да се бави, защото е в негов интерес да го прави, докато името му не бъде изчистено “.

Снимка: Getty Images

Матю Розенгард обяснява, че Джейми опитва да изкупи греховете си, но използва преднината, която има, за да осигури осчетоводяването на преводи в размер на близо 2 милиона долара към трети страни, включително и адвокатски хонорари.

В жалбата се твърди още, че оттеглянето на бащата на Бритни е неизбежно, но този процес продължава да влияе зле на изпълнителката. Затова най-добре ще е той да бъде принудително отстранен и да спре да „подкопава нейните интереси“.

Снимка: Getty Images

В изявление до "Холивуд рипортър" Розенгард споделя още, че „Бритни Спиърс няма да бъде повече тормозена от баща си. Той няма правото да държи дъщеря си като заложник, докато договори условия… става въпрос за нейното добро, което е юридически въпрос, за да се нареди неговото отстраняване. Ако обича дъщеря си, нека се оттегли сам сега… Това е правилното и достойно решение.“

Съдебно изслушване по повод поредната жалба е насрочено за 29 септември. Представителите на Джейми Спиърс не дават коментар по темата.