Миналата седмица в един от многобройните фен акаунти на принцесата на попа Бритни Спиърс беше публикуван документ, от който става ясно, че в съда вече е внесена петиция за прекратяване на попечителството върху нейната личност и дори е насрочен съдебен процес за 04.11.2021 година.

Досега се водиха единствено изслушвания и дела, част от които имаха успех, но случващото се в момента е една голяма крачка напред към свободата на 39-годишната певица.

От споделения документ става ясно, че човекът, който е регистрирал молбата в съда, е заинтересовано лице, приятел и наследник и се представлява сам в съда.

Посочено е, че по времето на назначаване на запрещението Бритни вероятно е имала нужда от тази мярка, защото е страдала от депресия, но вече не е необходимо баща й да продължава да бъде неин попечител.

Аргументите са, че певицата неколкократно е доказвала, че може да обслужва самостоятелно своите нужди: „да се храни, облича, грижи за дома, да плаща сметките си и да търси медицинска помощ, ако е наложително“. Изрично е потвърдено, че не представлява заплаха за себе си и за останалите.

Вносителят на петицията смята, че в най-голям интерес на изпълнителката е тя най-накрая да започне своя живот и че времето изтича.

Междувременно за днес бе насрочено поредното изслушване в съда в Лос Анджелис. Разликата този път обаче е, че Бритни за пръв път от години насам е получила правото да говори в съда и да се защити.

Парис Хилтън, една от най-добрите приятелки на поп принцесата, изрази подкрепата си към Бритни й пожела успех:

Какво е казала Бритни, какво е било решено на процеса и какво следва да се случи, предстои да разберем.