Рожденото име на американската певица с албански корени е Блета Реджа. Родителите й емигрират в САЩ през 80-те години на миналия век и се заселват в Ню Йорк.

Преди дни номинираната за "Грами" певица, продуцент и текстописец сподели в социалните мрежи снимка с прабаба си по майчина линия.

Фотосът датира от 1993-а, когато Биби е била едва на четири години. Като локация е отбелязано градчето Гостивар, днешна Северна Македония в близост до границата с Албания. Тогава Гостивар все още е бил в пределите на Югославия. Бащата на Биби също е албанец от град Дебър, намиращ се днес в Република Северна Македония.

Снимка: Getty Images

По-рано тази година Биби честити Деня на майката отново със снимка в социалните мрежи с майка си Буки Рекса.

32-годишната певица разкрива своите таланти още в детска възраст и в основното училище ходи на уроци по тромпет, пиано и китара. Участва в училищни мюзикъли и пее в хор.

На 7 май тази година Биби Рекса пусна втория си самостоятелен студиен албум, озаглавен Better Mistakes (“По-добри грешки“), включващ синглите Baby, I’m Jealous с участието на Doja Cat, Sacrifice и Sabotage. За новия си запис звездата сподели: „Целият албум се базира на истинската неувереност. Психичното ми здраве, обичта към себе си, как саботирам всичко в живота си, дали съм достатъчно добра за тази връзка?“.

В последните години певици с албански корени доминират световната поп сцена. Нашумелите Дуа Липа и Рита Ора също носят балканска кръв.