„Дисни“ подготвят поредната игрална версия на любим анимационен филм, като този път са се насочили към най-голямата класика в каталога си – „Снежанка и седемте джуджета“. Не всички обаче одобряват първия анимационен филм на студиото и приказката, по която той е създаден. Един от най-известните критици на произведението на историята на братя Грим е актьорът Питър Динклидж, който е сред най-големите звезди на сериала „Игра на тронове“, въпреки ниския си ръст.

Снимка: Getty Images

„Дисни са прогресивни до някъде, но в същото време ще правят тази глупава история за седем джуджета, които живеят заедно. Какво по дяволите правите?“

Снимка: Getty Images

Питър Динклидж е висок едва 135 см и изглежда се чувства засегнат от историята за джуджетата. На английски думата „dwarf“, която е в заглавието на приказката, се използва за хора с ръст под 135 см., макар най-предпочитаният от повечето такива хора е „малък човек“.

Това не е първата изключително популярна история, която се струва обидна на хора с физически недостатъци. Преди време в социалните мрежи се надигна вълна от недоволство заради екранизацията по книжката „Вещиците“ на Роалд Дал, тъй като въпросните вещици имат липсващи пръсти.

Снимка: Disney

Дисни почти със сигурност ще вземат мерки да не засегнат никого. Проблемът не е в използването на думата „dwarf“, а в представянето им като магически същества.

От студиото вече направиха една значима промяна в бъдещата екранизация по приказката. Снежанка, която дължи името си на снежнобялата си кожа, ще се изпълнява от латиноамериканска актриса.

Снимка: Getty Images

За ролята е избрана Рейчъл Зиглър, която стана популярна покрай новата версия на „Уестсайдска история“.