Когато съдбата ни подложи на изпитание, да познаваме себе си е вече наполовина спечелена битка. Две години след нейния едноименен дебютен албум и в разгара на безпрецедентна световна криза, Прея се завръща с първия си краткосвирещ албум (EP) - "Energy".

Този мини албум е фокусиран върху мотивите на непреклонния дух, метаморфозата и желанието за постоянно развитие. Прея се доближива до отговорите на въпроси като "Как да сбъднем една мечта? Има ли по-добра наша версия, надничаща зад ъгъла? Какво ни е необходимо, за да преодолеем следващата бариера?".

Подсилен от изключителната продукция на Денис Попстоев, "Energy" демонстрира ослепително сливане на R&B от 2000 г. и съвременен звук, но въпреки това остава верен на характерния стил на Прея, който е налице и в първия сингъл - "Пожар".

Той бе последван през април от "On The Line", като и двете песни получиха визуална обработка от Жоро Пеев - във втория случай с участието на Мила Роберт в поддържаща роля като част от едно мъгливо, хроматично изживяване. Пеев е отговорен и за цялостната визия на "Energy", преобразявайки плейлиста на EP-то в седемте чакри от древните индийски Веди - символ на синхронизирането на всички аспекти от живота в едно цяло.

Заглавната песен "Energy" напомня, че всяка една от нашите истории е важна сама по себе си, и често може да ни даде така необходимия тласък към нови хоризонти.

"Проблем" пък е без съмнение един от акцентите в EP-то, продуцирано от новия водещ на “Гласът на България” Иван Тишев и съчетавайки Прея и V:RGO в комбинация, която със сигурност ще изненада феновете и на двамата.

Песента е логично продължение на теми от дебютния албум на Прея, като "guilty pleasures" и законът на привличането. Това е и третото видео от "Energy’" което излезе няколко дни след официалното промо събитие за албума на 25 Септември. Режисьор на продукцията е Димитър Асенов.

“Energy” by Preyah // NEW EP 

Слушай “Energy” във всички дигитални платформи >>