По образование и професия Иван Тишев е музикант - завършва музикалното училище в София с класическа китара. Оттам и започва неговата актьорска кариера.

Докато е ученик в музикалното училище, се провежда кастинг за музикална банда, в който се включва и Иван, без да подозира, че става дума за сериал. След успеха на „Революция Z“, участва и в уебсериала „Не така, брат!“ и въпреки това младият музикант не счита себе си за актьор и не се припознава в професията.

Тази есен му се налага да влезе в една нова и по-различна роля, непозната за него досега – Иван е водещият на новия сезон на „Гласът на България“. Водил е различни концерти и събития из страната, но по думите на Тишев те не могат да се мерят със сцената на музикалния формат.

Иван приема без колебание предложението да води музикалното шоу.

Снимка: Евгений Милов

Аз винаги съм казвал, че обичам да излизам от зоната си на комфорт и когато имам такава възможност да направя нещо, което не съм досега, винаги го приемам с отворени ръце.

Най-голямото предизвикателство за новия водещ е да се отпусне и да свикне с новата обстановка. Но бързо успява да влезе в ритъм, да се адаптира в новата среда и да се сработи с екипа. Комуникацията със самите участници и техните семейства и близки е любимата част от предаването за Иван.

Фаворитът сред треньорите му е Любов Киров. Тишев израства от малък с неговата музика. Ако беше участник в предаването, Любо щеше да е неговият избор за треньор, при когото да отиде.

Според Иван новият сезон обещава да е силен и колоритен заради интересните участници и новите треньори.

Извън сцената на „Гласът на България“ Иван Тишев не е спирал да се занимава с музика от 11-годишен. От две години продуцира различни музикални проекти - собствени и външни.

„Аз съм самоук, научих се изцяло сам да продуцирам. Отне ми доста дълго време да материализирам идеите, които имам в главата си.“

Сред артистите, с които работи, са Emil TRF, Торино и Пашата, Прея, Лъчо от Скандау и др. В момента работи и по музиката за филма „Завръщане 2“ на Ники Илиев.

В професионален план музикантът не си поставя граници, обича да експериментира в музиката като комбинира различни жанрове и да се впуска в нови вълнуващи проекти.

„През 2021-ва е малко странно да разделяш музиката на жанрове, все още има хора, които са с капаците и не могат да приемат, че вече се омешват стиловете“.

Снимка: Евгений Милов

За Иван друго хоби освен музиката не съществува, дори и в свободното си време той се занимава с музика под една или друга форма.

„Пристрастен съм към музиката“

Определя себе си като домошар. Обича да прекарва времето си у дома, където е изградил свой собствен свят.

„В професионалния ми живот адски много излизам от зоната си на комфорт, в личния ми живот съм много по-затворен.“

Чаровният водещ научава по трудния начин коя част от живота си извън професията да показва на феновете и коя да запази за себе си. Не обича да коментира личните си моменти, но споделя, че има човек до себе си.

Повече чуйте във видеото в началото.

БЛИЦ: