Необичаен конкурс за разказ по снимка зарадва талантливи творци с автограф от българския актьор и фотограф Владимир Карамазов. Конкурсът под наслов „Снимките говорят“ приключи и Карамазов лично отиде да се срещне с победителите. Той сподели това в социалните мрежи.

„Победителите от конкурса "Снимките говорят". Един конкурс в който моите фотографи бяха повод за творчество“, написа той в Инстаграм. „Двата текста които спечелиха големите награди и двете фотографии към тях са в поста.“

Снимка: Instagram

Желаещите да участват имаха време да разгледат изложбата на Карамазов от 13 до 30 юни 2022 г. в Галерия - книжарница "София прес". Над 100 човека изпратиха текстове, вдъхновени от 19 фотографии, а жури избра 23 от на-добрите.

Снимка: Instagram

В журито, освен Владимир Карамазов, участваха още Здравка Евтимова, писател, журналист и преводач; Михаела Михайлова, филолог и редактор, професионален преводач; Теодора Духовникова, актриса с отношение към писменото слово; и Олимпия Николова-Даниел (куратор на галерия-книжарница София Прес).

Победителите получиха копие на фотографията, която ги е вдъхновила и автограф от Карамазов.

Владимир Карамазов е отдаден на фотографията и се гордее с умението си да улавя емоции и неразказни истории с обектива си. Това негово умение е получило и международно признание – на ежегодният конкурс на Smithsonian Magazine.

Освен като фотограф и актьор, Карамазов е известен и като водещ на хитовото предаване на bTV “Survivor”.