Актьорът Владимир Карамазов получи престижната награда ИКАР за ролята си в „Опашката“ от Захари Карабашлиев, реж. Явор Гърдев, постановка на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен.

„Благодаря на съюза на Българските артисти за номинацията за главна мъжка роля в представлението "Опашката" и на Камен Донев, че любезно ми преотстъпи наградата. Благодаря!“ – написа Карамазов във Фейсбук.

Другите номинирани в тази категория бяха Камен Донев и Александър Митрев.

Съюзът на артистите в България връчи дългоочакваните награди ИКАР 2022 за постижения в сферата на сценичните изкуства. Церемонията се проведе в Световния ден на театъра – 27 март, в Народния театър „Иван Вазов“ пред очите на стотици актьори, режисьори, музиканти и почитатели на драматичния и кукления театър, цирковото, танцовото и вариететното изкуство.

Церемонията беше тържествено открита с химна на Европа, а в хода на вечерта публиката успя да се наслади на музикални изпълнения на Любо Киров, Стенли, трио „Вива“ и и смесен хор „Света София“.

Койна Русева спечели наградата за водеща женска роля за Воланд в „Майстора и Маргарита“ по Михаил Булгаков, реж. Николай Поляков, Младежки театър „Николай Бинев“.

Севар Иванов получи статуетката за поддържаща мъжка роля за Агатон във „Федра /сияйната/“ от Петър Пламенов, реж. Бойка Велкова, Театър Азарян, Национален дворец на културата.

Списък на всички, които си тръгнаха от сцената на Народния театър с една от 22-те статуетки в ръка, можете да откриете ТУК