Владимир Карамазов дари набраните средства от 75 000 лв. от първата си самостоятелна изложба на педиатрична болница. "В последните години много искам да правя неща, които да имат някакъв смисъл, а не просто да направя някаква изложба", каза той в предаването "Тази сутрин".

Идеята за благотворителна изложба се ражда, заради желанието му не просто да направи изложба, а събитие с кауза. "Важното беше, че тази кауза се реализира доста успешно. Бях доста скептично настроен какво ще стане, ако не се продаде нито една фотография", споделя актьорът.

С набраните средства вече е закупена медицинска апаратура за лечение на най-малките пациенти и новородените деца в Специализираната болница по детски болести "Проф. д-р Иван Митев".

"Страхотни деца има в България! Аз съм се наел да ходя да откривам хора и истории. За да снимам тези хора, първо малко влизам в тяхното лично пространство, научавам тяхната история. Като актьор се интересувам от историята - не само да направя една красива снимка, а да има послание", разказа още Карамазов.

През последните години актьорът и фотограф е получавал много покани за изложби, но все не е усещал, че е дошло времето да направи своята първа крачка.

"Изложбата е нещо много специално за всеки фотограф и трябва наистина да има какво да кажеш и да покажеш." - споделя той в Инстаграм профила си. 

Определя снимките, които прави на деца, като нетипични детски.

"Винаги търсех сериозността в погледите на децата, както и тяхната чувствителност и честотата, на която трептят. Тези деца ще се превърнат след години в зрели хора и исках да запечатам като спомен най-истинското, най-сериозното от тях. Въпреки че са деца."

За изложбата селектира 20 кадъра, заснети в България и чужбина.

Снимките са напечатани на закалено стъкло и са лимитирани бройки.

Цялото предаване гледайте на btvplus.bg.