Отдаден на последната си страст - фотографията, актьорът Владо Карамазов обикаля Родопите в търсене на красиви пейзажи. Така попада в планинско село, където местните го объркват с... друг. 

"Хубавите хора от Родопите. Тази жена ме обърка с... няма да кажа с кой и за да се извини, ни черпи със студен компот от диви боровинки. Изпихме го!! Дребните истински моменти от живота."

Актьорът не пожела да сподели, с когото го е объркала гостоприемната жена, въпреки множеството запитвания в коментари под снимката от негови последователи. 

В Родопите наричат дивите боровинки кокази. Характерно е, че жените там често са с цветни забрадки, обути с шалвари.  Част от населението в Родопите са български мохамедани, които според точния регион са ахряни, гаджели, дилсъзи, торбеши и т.н. 

Търсейки сюжети за интересни кадри, Карамазов дори се покатери и влезе през прозореца на планинска кошара. Леко затруднен от качването по старата стена, актьорът обаче беше видимо доволен от интересната гледка вътре. 

"Ентусиазмът голям, възможностите минимални. Да кача този г.з не беше лесно. Дори и обитателите на сградата бяха меко казано очудени", сподели актьорът. 

Актьорът е в компанията на Албена Стойкова Андонова - кулинар и фотограф, и Краси Матаров - природен фотограф. 

Страстта към снимането отдавна е в живота на Владо Карамазов. Предава му я баща му, който освен че снимал и сам проявявал снимките си на хартия. Владо и брат му помагали с плакненето на фотографиите във ваничките с разтвор и изваждането им с пинсети. Актьорът обича да снимка пейзажи и лица.

Черно-белите снимки и тези с ретро привкус също са му слабост.

Всичките му фотографии може да видите като проследите  #Karamazovfoto.