Актьорът Владимир Карамазов гостува в студиото на "120 минути", за да сподели повече за новата си страст - фотографията. Неговите снимки вече са публикувани в редица престижни фотографски платформи и печелят много награди. Ето какво сподели той в предаването.

"Животът е нещо много странно и е интересен - въпреки всичките гадости, които се случват около нас", каза Карамазов.

"Тази година се възползвах от шанса, който животът ми предостави - да стана добър в нещо друго, във фотографията. Тя ми носи много удовлетворение и успя да ме съхрани през тази тежка година", допълва той.

"Това беше някакво бягство от проблемите. Вложих си енергията в нещо градивно, което за мен е много хубаво", каза актьорът.

"Преди си събирах пари от закуските и си купувах фотоапарати, които пазех като зениците на очите си. Но моята актьорска професия беше доминираща и никога не ми е оставало толкова време, за да се занимава с фотография, докато не отидох веднъж в Родопите за по-дълго време... И след това нещо се случи", спомня си Карамазов.

"Качествените снимки и хубавата фотография не се постигат толкова лесно - това е творчество, което е трудно. Аз разбрах, че моята актьорска професия е нещо, което ще ми помогне моите кадри да се отличават", допълва той.

"Няма я тази енергия, която я имаше в тетралния салон. И аз вече много искам това нещо да приключи и да заживеем нормално - не знам дали ще стане", коментира той ситуацията, наложена от COVID-19 пандемията.

"Хората сме много продуктивни и има много енергия в нас самите. Ако успеем да не се отчайваме, а да намерим други цели, занимания и перспективи, така бихме могли да оцелеем в тези по-трудни времена и всеки да се чувства пълноценен", заяви той.

Вижте какво още сподели Владимир Карамазов във видеото горе.