Нощ на театрите ще отбележи своята седма година в България на 16 ноември, като ще събере в едно голямо и вълнуващо събитие стотици съдържания в 16 български града. Европейската инициатива се обедини около посланието "Ти променяш играта. Играта променя теб". bTV Media Group e генерален медиен партньор на инициативата за седми пореден път, а сред посланиците на Нощ на театрите тази година е българският актьор Владимир Карамазов. Как театърът го е променил? Или той него? Научаваме лично от него в следващото блиц интервю.

Какво промени театърът в теб? 

Не мога да назова какво промени театъра в мен, защото с театъра сме в тясно сътрудничество от вече 20 години. Променяме се взаимно, както човек се променя с годините.

Какво ти промени в твоето собствено усещане за театъра/изкуството? 

Усещането ми през годините се променяше и ако трябва да дам пример как се променяше, ще пробвам с цветовете – от розово към кафяво.

Разкажи накратко (в максимум седем изречения) какво ти се случи през последните седем години? 

През последните 7 години се случиха неща, от които разбрах какво да правя и какво да не правя. Разбрах, че човешките взаимоотношения са нещо много сложно и трябва да си минимум ядрен физик, за да можеш да ги контролираш. И най-важното - всичко е такова, каквото е и трябва просто да позволиш вътре в себе си на всичко около теб да си е такова, каквото е.

АКО БЯХ…

Животно… щях да съм Куче, защото са добри, честни и верни приятели.

Растение… щях да съм Бонзай, защото много трудно се отглеждат и трябва да вложиш много търпение, въображение и фантазия.

Сезон… щях да съм Лято.

Миризма/мирис… щях да съм мирис на Дъвка, защото го свързвам с детството.

Град… щях да съм Буенос Айрес, защото там е истинският живот.

Дума… щях да съм Струна, защото е източник на звук и вибрира свободно. 

Театрална пиеса/роман… щях да съм Трагикомедия, защото е сериозна постановка с щастлив край и има от всичко по много в нея. 

Снимка: Диляна Флорентин