„Думите на дамите” е името на женския клуб, който писателката и драматург Яна Борисова и сценографът Елис Вели основават в края на септември в столичен клуб.

Дамите, които ще бъдат част от този клуб, всеки месец ще имат възможността да си поговорят и да споделят своите истории с талантливата дама. А заедно с Елис Вели – най-младият, награждаван костюмограф у нас, те ще изработват прекрасни произведения, като бижута, колажи, картини и други. 

Нещо като дамски клуб. Нещо като дълъг, приятен разговор. Нещо като четене на хубава литература. Нещо като артистично ателие” – с тези думи Яна Борисова описва новото си начинание.

Всяка среща ще има определена тема, която ще е основата на разговорите, произведението, музиката и дрескода.

Двете дами ще канят гост-звезди, които ще четат откъси от различни произведения. Или както обещава Яна Борисова: „Ще пишем и четем любовни писма. Ще имаме срещи с интересни жени от различни професии, които ще ни разказват и ще отговарят на въпросите ни. Ще си говорим за кино, музика и театър. Ще ходим на кино, театър и концерти, а след това ще обсъждаме впечатленията си. Ще празнуваме празниците и… така ще създадем емоционална територия, която да споделяме заедно”.

Снимка: Личен архив

Яна Борисова стои зад спектаклите „На живо”, „Място, наречено Другаде”, „С гръб към залеза”, „За любовта” – уникално театрално-музикално преживяване по тейни текстове, което събира заедно Цветана Манева, Юлиан Вергов, Петър Антонов, Боряна Братоева, Радена Вълканова.

Това са представления, които могат да се гледат и през новия театрален сезон.  Както и да се срещнете с авторката и драматург и със сценографката на най-новото й хрумване - клуб „Думите на дамите”. Първото събитие е на 23 семптември от 17 часа в столичния клуб „KaRe-Arte”.