Може би някои зрители за пръв път откриват историите около британското имение Даунтън по bTV Lady, но мнозина вече се влюбиха в персонажите от сериала, който гонеше „Игра на тронове“ по популярност, докато вървеше между 2010 г. и 2015 г. Добрата новина е, че историята все още не е свършила и почитателите на сериала ще имат възможност да се порадват на поне още един филм, който ще излезе тази Коледа.

„Хубаво е да се върнеш“, написа актьорът Хю Боневил, който играе ролята на граф Робърт Кроули.

Продуцентът на сериала Гарет Нейм написа в изявление: „След една тежка година, през която много от нас бяха разделени от семействата си и близките си, е много приятно да си мислим, че предстоят по-добри времена и следващата Коледа ще се срещнем отново с обичаните персонажи от „Имението Даунтън“.

Снимка: Getty Images

Сериалът разказва за ежедневието и драмите на благородническото семейство Кроули, които живеят в замъка Даунтън, както и на слугите им. Във филма ще видим всички актьори от сериала и от предишния филм, включително невероятната Маги Смит, която е на 86 години и се предполагаше, че е приключила с ролята. Освен нея и Хю Боневил ще се завърнат още и Лора Кармайкъл, Джим Картър.

Във филма ще има някои нови попълнения, сред които Хю Данси, Лора Хадък, Натали Бай и Доминик Уест.

Снимка: Getty Images

Сериалът „Имението Даунтън“ приключи през 2015 г., но през 2019 г. излезе пълнометражен филм, който разказваше допълнителна история от живота в имението – посещението на самия крал на Англия.

Снимка: imdb.com

Филмът с бюджет от 13 милиона успя да събере от продажба на билети повече от 230 милиона и веднага стана ясно, че ще има още филми.