Вчера се състоя премиерата на филма „Имението Даунтън“, който е продължение на изключително популярния сериал със същото заглавие. Звездите от телевизионната поредица се събраха отново, за да ни разкажат какво се случва с обитателите на аристократичното имение на семейство Кроли от първата половина на 20-и век. За актрисата Мишел Докъри връзката с нейния персонаж в сериала и във филма е много по-дълбока, отколкото за другите актьори и то заради трагедия. И тя, като Мери Кроли от сериала, губи любимия си много бързо.

Първите сезони на сериала разказват за отношенията между Мери и третия братовчед на баща ѝ Матю Кроли (в ролята видяхме Дан Стивънс), който става собственик на имението. В третия сезон, след като Мери и Матю се женят, мъжът претърпява автомобилна катастрофа и загива, оставяйки Мери вдовица и самотна майка.

Нещо подобно се е случило и на актрисата Мишел Докъри, която играе ролята на Мери. През 2013 тя се запознала с PR специалиста Джон Динън и двамата бързо се влюбили. Малко след това Джон ѝ предложил брак. По това време Мишел искаше да пази личния си живот в тайна и не говореше много за годеника си, но изглеждаше, че всичко е наред: „Имам прекрасен човек в живота си, ирландец, сподели Мишел през 2014, малко преди годежа. Запозна ни Алън Лийч от „Имението Даунтън“. Това е, което ви трябва да знаете.“

Снимка: Facebook/Getty Images

За съжаление времето, което двамата прекарват заедно след това никак не е щастливо. Само месец след като се сгодили, на Джон му открили рядка форма на рак. Мъжът отишъл да се лекува в Германия, но лечението не дало резултат и той се върнал при семейството си в Ирландия, за да умре там. През цялото време до него е и Мишел: „Никога не съм била по-отдадена на нещо в живота си, отколкото бях на него. Така че тогава всичко отиде на заден план. Работата, всичко… нищо нямаше значение. В такава ситуация изведнъж се превръщаш в експерт по онкология. Това става най-важното нещо в живота ти.“

На 13 декември 2015 г., по-малко от година, след като получи тежката диагноза, Джон Динън почина. Погребението му се състоя три дни по-късно, на 16 декември – ден след като Мишел навърши 34 и ден преди неговия 35-и рожден ден.

В интервю за „The Telegraph“ Мишел сподели, че няма как да не вижда прилики между себе си и героинята си в сериала: „Едно от най-трудните неща по това време беше паралелът, който правех между себе си и Мери. Беше плашещо, а и още е, че историята на моя персонаж беше толкова подобна.“

Макар двамата никога да не сключват брак, Мишел Докъри се счита за вдовица: „Бяхме сгодени и бяхме женени по сърце, затова и се смятам за вдовица. Това е още една причина да се свързвам толкова много с Мери Кроли.

През следващите години Мишел Докъри се отдаде изцяло на професията си и се снима в сериалите „Godless“ и „Добро поведение“, а след малко повече от седмица ще можем да я видим в пълнометражния филм по „Имението Даунтън“. Въпреки това 37-годишната жена не е преодоляла загубата на годеника си и не е излизала с друг мъж през последните 4 години.