.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

34 години по-късно и след тежка битка с рака, Вал Килмър се връща в една от първите си роли

LadyZone.bg | преди 5 седмици
Вал Килмър
Снимка: Getty Images

През 2017 г. актьорът Вал Килмър сподели с почитателите си, че води тежка битка с рака, затова в неделя, на специалната прожекция на филма „Топ Гън“, в който Килмър участва, всички бяха щастливи да видят, че 59-годишният актьор изглежда в добро здраве. С изключения на шала, който носи, за да прикрива белезите от операцията на гърлото от края на 2018 г., нямаше други видими следи от тежкото заболяване, за което той по принцип избягва да говори.

Вал Килмър е известен с ролите и във филмите „Батман завинаги“, „Уилоу“ и биографичния „The Doors“, а пък догодина ще можем да го гледаме отново в една от първите му и най-култови роли – Том Казински от „Топ Гън“, 34 години след оригиналния филм.

Вал Килмър
Снимка: Getty Images

През последните близо 20 години Вал Килмър почти изчезна от екраните, като се появяваше в малки роли или в не много успешни филми. Причината за това обаче е една нова страст, която актьорът е открил – творчеството на Марк Твен. Той е основател на фондация „Twain Mania“, която се опитва да популяризира произведенията на американския писател и да образова чрез тях хората „какво наистина значи да си американец“.

„Може да си много консервативен или много либерален, но няма съмнение, че стилът на Марк Твен и любовта му към Америка може да е много полезен в училищата. Всички го обичат. През целия ми живот съм искал да използвам изкуството, за да образовам хората.“

Вал Килмър дори е създател на моноспектакъла „Гражданинът Твен“, в който играе ролята на големия писател и цитира пред публиката някои от крилатите му мисли и забавни философски прозрения.

„Спектакълът потръгна и даже ми предлагаха да ида на Бродуей. Беше приет много добре. Всичко започна преди 20 години и през цялото време се занимавах с това, ако се чудите къде съм бил.“

За Вал Килмър, като театрален актьор, ракът на гърлото е голяма пречка. След операцията си миналата година, за няколко месеца Килмър загуби гласа си и можеше само да шепне. За щастие сега всичко изглежда наред и нямаме търпение да го видим в „Топ Гъм: Маверик“, който е ще излезе следващата година.

Гаджето на Том Круз от „Топ Гън“ била стара и дебела, затова я няма в продължението
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?