Имаме добра новина за почитателите на Джеймс Франко, защото с кариерата му не е свършило. Актьорът, който беше обвинен в сексуален тормоз и за известно време изчезна от екраните, ще се завърне в нов биографичен филм за дъщерята на Фидел Кастро. Джеймс Франко ще играе именно противоречивия кубински лидер.

 

Предстоящият филм ще бъде озаглавен „Алина от Куба“ и ще разказва историята на Алина Фернандес. Тя е дъщеря на Кастро от аферата му с Наталия Ревуелта.

Фидел Кастро
Снимка: Getty Images

Алина научава, че е дъщеря на Фидел Кастро чак когато става на 10 години. Тя никога не се сближава с баща си, но има добри отношения с чичо си Раул.

Алина работи като модел в Куба. През 1993 г., на 37-годишна възраст, тя напуска острова, за да живее в чужбина. Налага ѝ се да замине дегизирана, за да не бъде спряна.

Алина Фернандез заминава за Испания, където се омъжва. След като напуска родината си, тя става известна с критиките си срещу режима на Кастро. Автор е на книгата „Дъщерята на Кастро: Спомените на една изгнаница от Куба“.

Алина Фернандес през 2003 г.
Снимка: Getty Images

Днес Алина е на 66 години и лично е дала одобрението си ролята на баща ѝ да се изпълни от наградения със „Златен глобус“ Джеймс Франко. В ролята на самата нея ще влезе актрисата Ана Вияфане.

Припомнете си и как Джеймс Франко беше замесен в делото на Джони Деп срещу Амбър Хърд: