Актьорът Джеймс Франко е подписал споразумение за плащане на 2,23 млн. долара за уреждането на съдебен иск от октомври 2019 г., в който се твърди, че той и неговите сътрудници са принудили студентки да участват в явни секс сцени пред камерата, съобщава "Варайъти".

Предложената сума е била разкрита в съдебни дела, които са били публикувани в сряда, като съдия от Лос Анджелис ще трябва да я одобри.

През 2019 г. Сара Тери-Каплан и Тони Гаал подадоха колективна жалба в Висшия съд на окръг Лос Анджелис, твърдейки, че Джеймс Франко и неговите партньори "са се ангажирали с крайно неподходящо и сексуално заредено поведение спрямо студентки, сексуализирайки влиянието си като преподаватели и работодатели с потенциалната възможност да получат роли в техните проекти".

Двете казват, че са станали жертви на измама, плащайки по 300 долара на месец за училище по актьорско майсторство, основано от Джеймс Франко и неговия бизнес партньор Винс Жоливет през 2014 г., като твърдят, че са били сплашвани и сексуално обективизирани. Освен това те заявяват, че на онези, които са били готови да се разсъблекат пред Франко и неговите приятели, е било показано специално отношение.

Адвокатите на Франко по-рано отрекоха твърденията в съдебния иск като "неверни, юридически неоснователни и предявени като групов иск с очевидната цел да спечелят колкото се може повече публичност за жадните за внимание ищци".

В крайна сметка през февруари актьорът Джеймс Франко се споразумя с жените, които го обвиняваха в сексуален тормоз, но тогава не стана ясно колко пари ще даде актьорът на предполагаемите жертви, за да му се размине съдебният процес.