Актьорът Джеймс Франко се споразумя с жените, които го обвиняваха в сексуален тормоз. Не е ясно колко пари ще даде актьорът на предполагаемите жертви, но поне ще му се размине съдебният процес. Петното върху името му обаче ще остане.

През 2017 г. по кината излезе филмът „Катастрофалният артист“, който разказва историята за създаването на един от най-лошите филми на всички времена. Джеймс Франко изпълни перфектно ролята на създателя на този филм и заслужено спечели награда „Златен глобус“. Мнозина бяха убедени, че ролята ще му донесе и „Оскар“, но на наградите няколко седмици по-късно Франко дори не беше номиниран, защото две обвинения в сексуален тормоз почти сложиха край на кариерата му.

Снимка: Getty Images

На наградите „Златен глобус“ Франко се обяви в подкрепа на движението срещу сексуалния тормоз в Холивуд, но малко след това една от жертвите му публикува коментар в Туитър:

„Джеймс Франко, хубава значка на движението „Times up“ (Времето изтече) на наградите „Златен глобус“. А помниш ли преди няколко седмици, когато ми каза, че напълно голите сцени, в които трябваше да участвам за по 100 долара, не са експлоатация, защото съм подписала договор? И на това му изтече времето.“

По-късно актрисата Сара Каплан обясни, че тя и още няколко жени са участвали в сексуална сцена с Джеймс Франко, в която са били напълно голи, но са имали прозрачен предпазен слой върху интимните си части. Франко обае е настоял той да бъде махнат, след което е имитирал орален секс върху актрисите.

Холивудската звезда водеше курсове по актьорско майсторство и според информацията, която се появи след обвиненията, редовно е злоупотребявал с актрисите в курса си. След като избухна скандалът, актьорският курс на Джеймс Франко беше прекратен.

Снимка: Getty Images

Още през 2018 г. Джеймс Франко обърна внимание на обвиненията срещу себе си и заяви, че не са истина, но се радва, че жените вече не се страхуват да говорят срещу насилниците си:

„Гордея се, че умея да поемам отговорност за нещата, които съм направил“, каза той пред водещия Стивън Колбер. „Правя го за свое собствено добро. Правя го винаги, когато има нещо, което трябва да се промени. Нещата, които се пишат за мен в Туитър не са верни. Но напълно подкрепям това, че хората могат да излязат напред и да имат глас, защото толкова дълго нямаха глас. Не искам по никакъв начин да се опитвам да ги заглуша. Това е нещо хубаво и аз го подкрепям.“