В момента холивудският актьор Дейв Франко се подготвя за най-важната роля в кариерата си - на Ванила Айс, рапъра от 90-те години на миналия век.

Дейв Франко говори за първи път ролята за пред "Инсайдър", както и за предстоящия си режисьорски дебют с филма "The Rental" (Наемането).

Дейв Франко
Снимка: Getty Images

"Ние работим по него от известно време, но се приближаваме все по-близо до препродукцията", казва Дейв Франко за филма за Ванила Айс.

Филмът в момента носи работното заглавие "До крайност" (To the Extreme". Засега проектът няма одобрен режисьор и начална дата на снимките.

Дейв Франко каза, че предвижда проектът да бъде като "Катастрофалният артист", в който участва заедно с брат си Джеймс Франко и отдадоха почит към създаването на "Стаята" (The Room) на Томи Уайзо.

Това е драма с ултра нисък бюджет, считана за един от най-лошите филми, правени някога, но който впоследствие добива невероятно култов статут.

Дейв Франко казва, че вече е разговарял с рапъра Ванила Айс, за да му помогне да се подготви за ролята и да изпипат детайлите.

Ванила Айс
Снимка: Getty Images

Ванила Айс се превърна в един от първите бели рапъри с комерсиален успех в индустрията, след като покори света с хита си "Ice, Ice, Baby".

Актьорът Дейв Франко е по-малкият брат на Джеймс Франко и Том Франко.