Алиша Кийс ще води церемонията на 61-те годишни музикални награди Грами, обявиха официално Звукозаписната Академия и телевизия CBS.

За първи път световноизвестната певица и 15-кратната носителка на "златните грамофончета" ще е водещ на наградите, като церемонията ще се състои на 10 февруари в "Стейпълс Сентър" в Лос Анжелис.

"Знам какво е чувството на тази сцена и ще дам цялото необходимо настроение и енергия. Изключително съм развълнувана, че ще водя церемонията в най-значимата за музиката вечер, в която отбелязваме креативността, силата и магията. Особено съм горда с номинациите на всички невероятни жени в индустрията тази година", споделя Алиша Кийс. 

"Динамичен артист, който притежава рядката комбинация от огромен талант и пълна отдаденост на музиката, Алиша Кийс, е перфектният избор за водещ на церемонията. В творчеството й винаги присъства темата за силата на музиката. За нас е чест, че Алиша Кийс се присъединява към екипа за събитието и съм сигурен, че ни предстои една незабравима Грами вечер", коментира Нийл Портнау, президент и изпълнителен директор на Звукозаписната Академия. 

"Алиша е сред малцината артисти, които съчетават истински музикален гений със завладяващи емоционални текстове. Без съмнение, нейното присъствие на сцената ще направи от вечерта едно много специално шоу през февруари", казва Кен Ърлек, изпълнителен продуцент на наградите "Грами".