Алисия Силвърстоун отговори със запомнящо се видео на пост, в който беше наречена дебела. Актрисата показа среден пръст и осъди бодишейминга. 

45-годишната звезда от "Баровки" видяла своя снимка в тъмносиня рокля, озаглавена: "Alicia Silverstone Candid Fat Photo". Това я вдъхновило да направи публикация, в която да изкаже мнението си за подобен тип мислене и поведение. Във видеото актрисата показва снимката и надписа, след което му показва среден пръст и се усмихва. За фон на клипа е използвана песента "abcdfu" на GAYLE.

"По дяволите! Мисля, че изглеждам добре" - добавя още блондинката. 

Алисия Силвърстоун е наричана "дебела" и още докато снима филма "Батман и Робин". Тогава тя сподели, че това я е обидило. 

В миналото Силвърстоун също е говорила за справянето със срама от тялото, а през април 2020 г. детайлно разказа какво е претърпяла, докато е снимала "Батман и Робин".

По време на промотирането на филма папараците и таблоидите я нарекли "дебелото момиченце" (Fatgirl) и се подигравали на тялото и сутиена ѝ. 

"Когато бях по-млада, се подиграваха с тялото ми", казва тя. "Беше болезнено, но знаех, че не са прави. Не бях объркана. Знаех, че не е правилно да се подиграваш с формата на тялото на някого."

Но Силвърстоун, която е в началото на 20-те си години по това време, знаела, че не бива да позволява на критиката да стигне до нея.

"Не им казах" f- you" и не излязох като воин, а просто си помислих - знам какво е това и просто няма да се приближа до него отново " - споделя актрисата за житейската си философия.