Актьорът Джони Деп, който остава един от най-популярните и обичани актьори в момента, ще получи награда на испански фестивал. Тази новина беше посрещната с голямо недоволство от някои хора, тъй като през последните години Джони Деп се счита за противоречива личност. По тази причина актьорът сподели мнението си за набиращата все по-голяма популярност „култура на отхвърляне (Cancel Culture) – силно обществено недоволство и заклеймяване на популярна личност, само заради изказвания и непотвърдени обвинения.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

„Това ще остане в историята като явление с определена продължителност – тази култура на отхвърляне, това прибързано осъждане, основаващо се само на въздух под налягане“, каза актьорът на пресконференция в Испания. „Това е толкова извън контрол, че мога да ви гарантирам, че никой не е в безопасност. Нито един от вас. Нито един, който е навън. Никой не е в безопасност.“

Снимка: EPA

През 2016 г. Джони Деп беше обвинен от бившата си съпруга Амбър Хърд, че я е тормозил и я е удрял. След като двамата се споразумяха, Хърд получи значителна сума от Деп и до съдебен процес не се стигна, но актьорът продължи да се счита за противоречива личност.

Снимка: Getty Images

Миналата година Джони Деп заведе дело срещу британски вестник, който го нарича „бияч на съпруги“. Актьорът загуби делото и макар това да не е признание за вината му, недоволството срещу него се засили и само дни след решението на съда в Лондон, той беше уволнен от студиата „Уорнър“.