Кейт Мидълтън, Грейс Кели, Даяна, Летисия Ортис - всички те не са принцеси по рождение. Но съдбата им е отредила да станат такива. Означава ли това, че не е толкова трудно? Или пък не - иска се много знание, финес и талант? Ето по какво се отличава истинската принцеса от фалшивата.  

Нейният избор е най-добрата реклама

В мига, в който на принцесешките рамене се появи блейзер, рокля, сако или палто на дадена марка, артикулът  изчезва от магазините. Цената му се вдига, а едновременно с това последователите на марката в социалните мрежи се увеличават. По тази приина, когато се отбелязва цената му, се изписва колко струва към момента, в който принцесата се е появила с него. След това почтиз адължително тя се променя.  

Винаги носи прозрачни чорапи и чорапогащи 

Телесният цвят е този, който истинските принцеси избират за аутфита си. Според кралския протокол краката на монарсите не бива да са голи при официални събития. Това все още се счита за липса на вкус в света на херзоците и херцогините.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Когато появата й не е за официално събитие, принцесата, разбира се, може да носи и плътни чорапи. На благотворително събитие през 2019 г. Кейт Мидълтън се появи с български вълнени чорапи.

Тя има много, много шапки

Елегантни барети, меки филцови шапки с голяма периферия или с пера... - от всичко това в гардероба на истинската принцеса има по много. Те са в различна форма и размер. Филип Трейси е един от любимите дизайнери на шапки на британския двор. Много сватби и друг тип официални събития минават под знака на шапките. 


Тя не ходи в салон за красота, салонът идва при нея

За добрата визия на истинската съвременна принцеса се грижат много професионалисти. Спомнете си как изглеждаше Меган Маркъл малко след раждането си, когато представи своя син. Тя се появи два дни след раждането и изглеждаше прекрасно. Зад тази визия обаче се крият грижите и трудът на много хора. 

Едноцветно е любимият й цвят

Истинската съвременна принцеса има тоалети, които са не просто в един цвят, но и тоналността им е една и съща. Лавандуловата рокля се съчетава с лавандулово палто и така принцесата събира един цвят във всички основни дрехи от визията си. Така доказва, че основна черта на кралския стил е, че се следват традициите.

Снимка: Getty Images

Ако си сложи джинси - предизвиква фурор

Джинсите не са дреха за принцеси. Грубият плат, от който те са направени, не са нещо, което се очаква да бъде около бедрата на монарсите. Ето защо настава истински фурор, ако някоя кралска личност си позволи свободата да носи такъв тип дреха. 

Не променя коренно прическата си

Още в началото на кариерата на принцесата, стилистите решават каква прическа най-много й отива и как ще изглежда тя в ежедневието си. Счита се, че честата смяна на имиджа дразни поданиците. Ето защо промените са основно в цвета, при това без крайности, и само леко скъсяване, ако е нужно.

Когато една принцеса поддържа визия за цял живот, а след това започнат да й подражават, значи е постигнала харизмата, характерна за монаршеската визия. 

Има бижута, за които всички говорят

Бижутата и специалният им подбор за носене по време на събития са отличителна черта на представителите на монархията. Истинска привилегия е, когато някой е избран да наследи скъпоценностите с история. Често този факт става повод за конфликти. Всяко бижу, носено от принцесите обаче,  прави впечатление. Именно заради техните предпочитания тиарите и брошките са със специален статут сред хората със синя кръв. 

Снимка: Getty Images