Всяка седмица кралица Елизабет има среща с премиера на Великобритания, за да обсъдят най-важните държавни дела. Борис Джонсън е 14-ият премиер в рекордно дългия, 68-годишен престой на Елизабет на трона, като от миналата седмица срещите се провеждат дистанционно заради пандемията от коронавирус.

За да бъде в по-добра изолация, от няколко дни Елизабет е в двореца Уиндзор, на 45 км от столицата. Екипът на кралицата й е предложил да използва възможностите на FaceTime или Skype за видео разговор, но, съвсем очаквано предвид 93-годишната й възраст, Елизабет е предпочела класическия телефон.

След разговора в сряда вечерта и Двореца, и Даунинг стрийт 10 публикуваха очарователни със своето ретро излъчване кадри. В тези трудни за всички дни монархията повече от всякога изпълнява ролята си на институция, която дава усещане на британците за стабилност и непреходност.

Наблюдателите на дворцовия живот, разбира се, оглеждат всеки детайл от снимката на Елизабет. Те ни обръщат внимание на статуетките на кучетата корги върху масичката и припомнят, че това е любимата порода на кралицата.