Принцеса Мириам де Унгрия и Лопес, вдовица на първородния син на на Симеон Сакскобургготски – Кардам Търновски, ще представи този петък в столичен хотел своята нова колекция с авторски бижута.

Испанската благородничка ще бъде и специален гост на церемонията за връчване на годишните награди „Златна игла 2020“ на Академията за мода.

Самата Мириам де Унгрия е дизайнер, оценител и лидер на мнение в сферата на бижутерията. Тя представя своята първа колекция бижута още през 1991 г. Скоро след това тя инициира основаването на Испанската асоциация на оценителите на бижута заедно с група гемолози, а по-късно става и неин президент.

През 2014 г., вдъхновена от българската роза, Мириам де Унгрия представя своята колекция „Сърца и рози“ в знак на почит към нашата страна и към любимия си съпруг, вече покойния княз Кардам.

Първородният син на Симеон Сакскобургготски изпадна в кома след тежка автомобилна катастрофа през 2008 година. Седем години по-късно Кардам почина. Двамата с Мириам имат две деца: Борис и Белтран.

Последното посещение на Мириам де Унгрия в България бе през април миналата година. Тук можете да прочетете какво сподели тогава тя в предаването на bTV “120 минути“:

Още бижута на принцесата можете да видите в нейния сайт.