Сигурно няма човек, който да е слушал скечовете на Краси Радков и да не се е заливал от смях. А смехът е здраве. Което директно превръща актьора и неговите думи в лек. 

От 20.09 Краси Радков влиза в нова роля - водещ на "Бягство към победата 2: Съкровището". 

Снимка: bTV

Актьорът имат богат телевизионен опит, започнал от bTV. През февруари се завърна в телевизията като водещ в “Dancing Stars”, ръка за ръка с Алекс Раева. Двамата съпреживяваха на живо емоциите на участниците и техните партньори в танците, а същевременно разведряваха с усмивка натрупаното напрежение по време на елиминациите. И макар да е толкова известен има факти за него, които малко хора знаят. 

10 ФАКТА, КОИТО НЕ ЗНАЕТЕ ЗА КРАСИ РАДКОВ 

1. Завършил е испанската паралелка на Врачанската езикова гимназия.

2. Следва в клас по куклено актьорско майсторство, а след следването си се завръща в родната си Враца. 

Снимка: bTV Media Group

3. Братът на Краси Радков е по-голям от него и от години работи и живее в САЩ. Занимава се с химия и изобретения. Работил е за НАCA, а една от последните му позиции е в компанията на Илон Мъск.

4. Родителите му си отиват, докато двамата братя са още малки. Баща им е следовател в МВР и умира, докато Краси е още ученик. Майка им е лекар по професия. Едно от хобитата й било да шие гоблени. Умира през 1999 г.

5. Със съпругата си Станислава имат син Теодор.

6. Има една от основните заслуги за популяризиране на Северозапада. Много от ролите му са на персонажи именно от този край. Характерен за тях са диалектът и специфичните изрази. Често наричат тези му роли "просташки", но за Краси са по-скоро автентични.

 

7. Става много популярен с български сериал „Морска сол“. Там изпълнява второстепенна роля на мутрата Чико. Още незабравими роли: 

Футболистът Гацо Бацов
Професор Хулиган Кучков
Рапърът Цеко Сифоня
Отец Нафарфорий
Мишо Бакшишо и др. 

8. Никак не се притеснява да влиза в ролите и на жени. Баба Вуна („Дай баба да те цунка!“) е сатиричният му образ, който показва живота на българските пенсионери. Баба Вуна не се притеснява да използва малко по-вулгарни изрази и ходи на всички екскурзии, организирани от правителството, чак и до Германия. 

9. Кради Радков прави забележително участие с танц в Dancing Stars. За това изпълнение Илиана Раева му дава 510 точки. 

10. Като водещ на "Бягство към победата" изминава 110 000 километра и язди магаре. Това са само малка част от приключенията, които му се случват в предаването.