Домашният кетчуп е много лесен за приготвяне и много по-вкусен от всичко, което можете да си купите в магазина. Опитайте се да направите перфектния сос у дома. Отнема само половин час.
Приготвянето на собствен кетчуп у дома е примамлива идея. Само по този начин наистина ще знаете какво има в бурканчето.
Разгледай онлайн нашите промоционални брошури
Полученият кетчуп може да съхранявате до 1 месец. Но той е толкова вкусен, че едва ли ще ви се наложи. С този кетчуп наистина ще впечатлите приятели и гости.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
700-800 г цели домати в сок
2 супени лъжици доматено пюре
1 супена лъжица екстра върджин зехтин
1/4 чаша ябълков оцет
1 среден лук, нарязан на полумесеци
2 скилидки чесън
парче джинджифил, обелено и нарязано
1/4 чаена лъжичка червен пипер
1/4 чаена лъжичка смлян бахар
2 - 5 супени лъжици кафява захар
сол и прясно смлян черен пипер
Добрият домашен кетчуп започва с лука.
Той трябва да се задуши с малко олио на среден огън до омекване. На цвят трябва да стане златист. Това отнема около 8 минути. След това трябва да добавите голямото количество чесън, пресен джинджифил, червен пипер и бахар и да продължите с готвенето за 2 минути. Когато подправките се добавят преди течността, те се препичат и стават още по-ароматни, отколкото са били сухо състояние.
Следва доматено пюре - то ще направи вкуса на соса по-богат. Кетчупът трябва да сстане яркооранжев.
Добавете доматите със сока, 2 супени лъжици кафява захар, ябълков оцет, щедра щипка сол и няколко щипки черен пипер. Разбъркайте.
Оставете сместа да заври. Леко намалете котлона и гответе на ниска температура. Изчакайте, докато сместа се сгъсти и стане лъскава. Това ще отнеме около 20 минути.
Това е всичко.
Още за кетчупа прочетете тук: