"Интер Керамик" е семейна компания, създадена от Красимир Боянов и Даниела Колова. Търговската марка е позната на пазарите в България, Македония, Гърция, Румъния, Хърватия, Сърбия, Молдова и др. През 2021 г. компанията продължава да развива продуктовата си гама с нови модели и цели продуктови групи за обзавеждане на бани, кухни и СПА продукти с различни и иновативни функционалности.

Запознаваме ви с нежната половинка в този успешен семеен и бизнес дует - Даниела Колова.

Госпожо Колова, жена като Вас, с много ангажименти – лични и професионални, със сигурност има нужда и от време за себе си. Намирате ли го и какво предпочитате да правите в такива моменти?
Разбира се, че човек може да намери време за всичко, стига да е достатъчно организиран и да има необходимото желание. Много често се сблъскваме с оправданието „Нямах време и затова не успях“. Но оправданията са нещо много лесно приложимо във всяка една ситуация и не са градивни. Затова твърдо избягвам да споменавам липсата на време. Недопустимо е за един мениджър, който се стреми към ползотворно управление на екип от хора и да развива успешен бизнес, да няма способността да подреди и разпредели ползотворно не само собственото си време, но и времето на останалите.

Когато човек е здрав и отдава времето си на дадена кауза, която в случая за мен е "Интер Керамик", то неминуемо трябва да използва максимална степен от времето си, за да развива своята кауза! А всеизвестен е фактът, че времето е най-ценното нещо, което човек може да похарчи. Материалните блага са нещо съвсем преходно, което трудно може да доведе до реално удоволетворение или щастие (колкото и идеалистично да звучи), но оценяването на времето и използването му пълноценно е истинското богатство, което човек може да усвои и развие в процеса на работа и трупане на опит. В моето семейство трудно можем да разделим работното от свободното време, времето, отделено на служебни ангажименти, от времето за забавление; времето с колегите от времето с приятелите. За нас те са абсолютно и неразривно свързани. Това до голяма степен ме улеснява в разпределението на времето ми, защото не е нужно да отделям личното от професионалното.

Призванието на всяка една жена на този свят, според мен, е да създаде едно силно и стабилно семейство и да отдаде времето си на членовете на това семейство и да съумее и да развие не само него, но и себе си като нравственост, отношение с хората, непрестанно придобиване на знания и умения, способности за разговори с околните, дори и полагане на грижи за здравето, за външния вид, за физическото си състояние. Ако успее с всичко това да се превърне в пример за своите деца, тогава тази жена е истински успешна. И както винаги сме казвали, "Интер Керамик" е част от нашето семейство - освен двете ми дъщери и хората в дългогодишния ни екип са наши деца и наши приятели и за това времето ми е посветено на всички тези изключително ценни за мен хора!

Designed by Ic

Изкушавам се да Ви попитам как изглежда Вашата баня?
С удоволствие бих показала снимки от банята вкъщи. Наслаждавам се и на всяка баня, която видя обзаведена с нашите продукти, подбрани с подходящи форми, цветове, материали. Банята е много лично място и човек я прави изцяло за себе си – за своя личен комфорт и приятно усещане. Банята в дома на човек е огледало на самия него. Това го твърдя, именно защото съм се убедила, че хората правят много неща - купуват си много вещи и коли, за да се покажат пред околните и за да създадат някакъв конкретен имидж пред останалите, но банята в дома си, всеки я обзавежда за себе си и всеки уважаващ себе си човек, би превърнал това помещение в красиво, чисто, подредено и уютно място лично за себе си, а не за другите! Гордея се с продуктите, които създаваме с огромна любов! Всеки от тях е резултат от много внимателен дизайн, който съчетава модерните тенденции в нашата сфера и едновременно с това и максимална функционалност!

Разкажете ни нещо, което не знаем около създаването на компанията?
Не бих казала, че има нещо много различно или странно в създаването на "Интер Керамик". Определено беше едно много смело решение, но в никакъв случай безразсъдно! Бяхме много млади (бях едно неопитно момиче на 24 години), току-що завършили, с едва година-две опит в друга търговска компания, но пък силно решени да дадем всичко от себе си, за да работим, и то да работим много! Не тръгнахме с идеята за това да забогатяваме или да спечелим пари за едно или друго, даже напротив, искахме да се гордеем с това, което създаваме, и да бъдем удовлетворени от това, което постигаме.

В началото разчитахме изцяло на нашите лични сили и желания и на подкрепата от близките ни! Подкрепата е нещо много, много важно и смея да твърдя, че тя те зарежда с нови сили и може да повдигне сломената от текущи премеждия глава! Сега, като погледна назад, мога да оценя колко ключова роля е изиграла тази подкрепа. Мога да кажа едно огромно БЛАГОДАРЯ на хората, които повярваха в нас и в това, което правим! Винаги ще остана признателна на родителите, които ни подкрепиха морално във всеки един момент. Никога няма да забравя и безценната помощ на приятелите, които ми помагаха с професионалния си опит и знания - дължа много на двама много всеотдайни семейни приятели, които бяха мои непрестанни ментори в счетоводстовото и финансите на новосъздадената ни компания! И до ден днешен си спомням всеки един от първите ни клиенти, които видяха предимствата на продуктите ни, повярваха в нас и се превърнаха в наши приятели с течение на времето. Това е основата на "Интер Керамик" – непресъхващо желание, непрекъсната работа, всеотдайна вяра и безрезервна подкрепа!

Споделяли сте в интервю, че често пътувате. Кои места са ви любими и какво Ви привлича в тях?
Пътуванията ни са до много различни краища и на нашата страна, и в чужбина. Както е казал още Сенека “Пътуването и смяната на местата влагат нов заряд в ума“. Да, за мен има голям заряд в това да излезеш от ежедневното си място и раздвижиш и себе си и ума си! Много голяма част от пътуванията ни са изцяло с професионални цели, било то в далечна Азия или в по-близки страни в Европа. Тези т.нар "служебни пътувания", прерастват и в неповторими преживявания и забавления.

Всяко едно пътуване може да ни донесе не само много емоционални изживявания, но и да разшири кръгозора. Определено споделям мнението, че ако един пътник посети по-добри страни, той може да подобри и своята, а ако късметът го отведе в по-лоши, може да се научи да се радва на родната! И въпреки че осъзнавам ползата и дори нуждата от посещенито на чужди държави, определено не мога да остана повече от седмица извън България. Вече много години наред се убеждавам, че съм от този тип хора, които не може да живее далеч от дома. Никога не съм разбирала хората, които напускат страната ни и отиват да живеят и работят в чужбина. Каквито и знания и умения да има човек, дори да заеме висока позиция или длъжност, дори да получава много високо заплащане, не мисля че може да бъде щастлив извън родината си. Независимо от политическите борби и икономически възходи или спадове, България винаги е била едно много хубаво място и за живот и за бизнес. Предполагам, че много хора биха реагирали много остро срещу тези мои думи, но аз заставам изцяло зад тях и съм готова да ги отстоявам с редица примери и факти! 

Разкажете малко повече за екипа и как протича един ден в компанията?
За мен мисълта на Карнеги, казва всичко нужно за нас и работата ни в "Интер Керамик": „Работата в екип е способността да работим заедно за постигане на обща визия. Това е горивото, което позволява на обикновените хора да постигнат необикновени резултати!". Това е моето виждане за всичко, което се стремим да постигнем като едно цяло! Но може би най – обективно ще бъде, ако самите членове на този наш екип споделят мнение за работата си.

Ето какво ни споделиха >>