Макар и рядко да обръщаме внимание на това как точно е декорирана банята в жилището ни, истински добрият дизайн няма как да мине незабелязано. Тайната към него се крие винаги в детайлите. За да превърнете и вие банята си в мъничко бижу, прочетете и се вдъхновете от следващите предложения.

Изберете акцент

Снимка: Pinterest.com

Независимо коя стая декорираме трябва да знаем, че при всички положения трябва да изберем акцент. Той ще внесе нужната доза стил и оригиналност без да претрупва излишно мястото. Що се отнася до банята, съветваме ви да се спрете на интересен шкаф или пейка, които едновременно да бъдат функционални и елегантни. Естествено, можете да опитате и със семпъл мотив, който ви харесва.

Внесете топлина с дървени елементи

Снимка: Pinterest.com

Макар и да говорим за графични бани, не трябва да мислим, че това автоматично забранява всяко отклонение от това направление. Именно поради риска да създадем неприветливо пространство заради избраната цветова схема, добре е да заложим на нещо, което би поразчупило иначе студената обстановка. А какво по-добро решение на проблема от дървен елемент? Гарантираме ви – няма нищо по-уютно от дървото.

Не забравяйте огледалото

Снимка: Pinterest.com

Никога, никога не забравяйте огледалото. То ще внесе завършен вид във вашата баня и по един необясним начин ще обедини цветовете.

Нека пространството диша

Снимка: Pinterest.com

Ако имате възможност, избегнете завесите или матовите прегради. Така ще придадете далеч по-екстравагантен вид на банята си и то без визуално да смалявате пространството.

Не се срахувайте от цветовете

Снимка: Pinterest.com

Дори и да сте решили банята ви да бъде издържана в черно-бялата гама, това далеч не означава, че трябва да се въздържате от всякакъв цвят. Именно той би направил помещението по-ярко и безкрайно по-интересно.