„Понеже винаги забравях себе си,
заради някой.
Днес ще те забравя,
заради себе си.“
Д. Каранова

Били ли сте някога в такъв момент от живота си, когато всичките ви приятелки са омъжени или от дълго време са с гадже?  А вие просто си седите отстрани и си давате сметка, че най-сериозната ви връзка е била с фитнеса – цели две седмици успяхте да ходите там, системно и последователно. Това може да звучи малко тъжно, но в действителност фактът, че не сте зависими от никого, ви дава голяма свобода. Свободата, която нямаше да имате, ако бяхте във връзка. Сама или самотна е решение, което всяка жена взема сама за себе си. Обстоятелствата са само подробност, защото силата (съвсем не по „Междузвездни войни“) е вътре в нас.

  • Очертаните с тъмен молив устни отново стават актуални
  • Нова функционалност - ако ви заплашват на среща от Tinder, може да натиснете паник бутон
  • 8 неща в дома ви, от които да се отървете през 2020-а
  • 10 бижута с барокови перли, които ще са модерни през 2020 г.
  • 8 тенденции в интериора, които ще се превърнат в нещо голямо през 2020-а
  • Плетива, обеци халки и кожа – всичко, което ще бъде модерно през 2020-а
  • Певицата Селест е коронована за "Звукът на 2020"
  • 20 албума, които очакваме с нетърпение през 2020 г.
  • Етичното веганство е философско убеждение и трябва да бъде защитено от закона
  • От маникюр с кристали до млечно омбре - всички тенденции за ноктите през 2020 г.

Само когато се спасите от нечие влияние, контролиращо живота ви, ще имате време да се свържете отново с истинското си Аз. Да го преоткриете, развиете и да му се насладите. Вместо да се чувствате зле от това, че сте самотни, докато приятелките ви изграждат семейства, чувствайте се добре, че не ви се налага да се примирявате с нечия страшна или пък нарцистична природа.

След като пуснете болката, която почти неизменно съпровожда всяка раздяла, е време да възстановите живота си. Направете го от нулата. Или от първите стъпки, които ви гарантират стабилна основа. Винаги е трудно. И само по филмите жените се издигат грациозно като феникси от пепелта. В действителност след раздяла сме разбити, унили, тъжни и мрънкащи. Не ни се излиза, не ни се преоблича пижамата или удобния анцуг, не искаме да се къпем, гримираме и да обличаме новата рокля. Пускаме сълзливи статуси, споделяме романтични снимки, оплакваме се на приятелките си, наливаме си поредната чаша вино... Този, с когото си помислихте, че ще прекарате целия си живот, и същият, който ви накара да видите ясно истинските цветове на живота, сега липсва. И това прави живота ви черно-бял. Кое му е хубавото?

Въпреки че ще е трудно, има само едно нещо, което може да направите – благодарете му! Кажете „Благодаря!“ на бившия за това, че ви е довел до правилния път към сбъдването на мечтите. Проявете смелост, воля и инат и се измъкнете от цялата тази драма. Жени сме, можем го! Мобилизирайте силите си и максимално се отдалечете от емоционалните травми.

Снимка: iStockНуждаете се от време, за да се излекувате. Дайте си го. Лекуването е нещо, което трябва да направите сами. Всички разговори с приятелки, психотерапевт и т.н. могат само да помогнат нещата да се случат, но истинската промяна е вътре във вас, предизвикана само и единствено от самите вас.


Дава ви се възможност да се презаредите. Да направите от тялото си нов дом. Хайде, откога мечтаехте за нов цвят на стените, да смените дивана, да изхвърлите тази ретро маса от хола? Раздялата с човек е като смяна на интериора. Само че ще обзаведете душата си. Сега имате реалния шанс да се наслаждавате  на всяко малко нещо, което животът ви е подготвил.

Трябва да сте благодарни за възможността да се презаредите. Най-накрая можете да започнете да изграждате здравословна и пълна с щастие връзка със себе си. Защото да обичаш себе си е първата стъпка към изцелението от емоционалната травма. Когато няма човек, който постоянно да притиска духа ви, нищо не може да ви спре във вашето пътуване за самостоятелно израстване в личен и професионален начин.

Така че, кажете “Благодаря!” на бившия си.

Тази раздяла може да ви накара да видите под повърхността и да осъзнаете какво сте пропускали през цялото това време, докато сте били заслепени да лгедате него. Може би са се отнесли с вас неуважително?! Ако това е така – вземете си урока и повече никога не позволявайте на никого да се отнася с вас така. Може би сега изпитвате яд?! Използвайте неговата движеща сила, за да сбъднете своя мечта. Ядът може да е и голям мотиватор.

Бъдете благодарни на бившия си, защото в края на краищата той е допринесъл за това да станете личността, която сте в момента. Личност, която е научила уроците си. Нещо повече – раздялата ясно ви е показла, че сте били на път да допуснете голяма грешка в живота си. Сега всичко е предотвратено! Разкривайки истинското си лице, вие виждате човек, с когото едва ли бихте искали да прекарвате дните си. Не е ли така?

Така че...

„Скъпи мой, бивши...

Благодаря ти, че направи живота ми толкова нещастен! По този начин ме накара да осъзная, че заслужавам нещо по-добро! Благодарение на теб, сега мога да видя разликата между фалшивите и истинските хора.

Ти беше този, който ме накара да разбера, че съм достойна за любов. Сега съм абсолютно сигурна, че никога не бих позволил на никой да се държи с мен така, както ти. Благодаря ти, че ме накара да позная и призная собствената си стойност. Благодаря ти, че отвори очите ми и ми помогна да разбера истинската същност на повечето хора около мен.

И най-важното - благодаря, че ме отблъсна и ми показа правилния път на моето лично пътуване!„

Снимка: facebook.com/A.different.type.of.Art