Любовните раздели са толкова естествени, колкото и това, че хората се намират и събират. Ако приемете това като отправна точка, ще се справите и с любовната мъка доста по-лесно. 

Отдайте се на болката

Нормална реакция при раздяла е емоционалната болка. Възможно е понякога да я чувствате толкова силно, че физически да ви боли. Не я приемайте като нещо чуждо и не я отхвърляйте. Приемете я като част от себе си, от това, което ви се случва в момента, така по-лесно ще свикнете с нея. Естествено е да изпитвате болка, когато губите някого, особено когато този някой ви е бил особено близък и важна част от живота ви. Болката е част от оздравителния процес. Най-добрият начин да преодолеете болката е като й се отдадете. Приемете я като нещо положително. Болката след раздяла не е лошо нещо. Тя дори може да ви подейства вдъхновяващо – да пишете, да пеете или да откриете други свои възможности и таланти.

Простете му

Да прощаваме е сложно, особено когато се чувстваме наранени, предадени, обидени. Да простите обаче не означава да се предадете, нито да се съгласите със случилото се, било то изневяра, скандал или друго. Но прошката е най-доброто, което може да направите за собственото си спокойствие. Простете му дори чисто егоистично. Ще ви накара да се почувствате по-добре и ще ви стане по-леко. Прошката е проява на великодушие и ни прави по-добри хора.

 


Не оставай сама!

Обградете се с приятелки и внимавайте да имате тяхната компания, когато ви атакуват силни емоционални изблици. След раздяла хората са особено податливи на емоции в привечерните часове – след 20 часа, както и около полунощ. Утрото идва заредено с повече оптимизъм. Колкото и да не ви се вярва, светът не се върти само около вашата раздяла, затова не споделяйте чувствата си с когото и да било, макар да ви е тежко. Изберете си няколко наистина близки приятелки и говорете само с тях. Така ще бъдете сигурни, че ще ви разберат и ще проявят емпатия. Приятелите са най-доброто оръжие срещу самотата. Може да ви е още рано за излизане в нощни клубове и нови запознанства, но вечеря в къщи и няколко бутилки добре изстудено бяло вино винаги са чудесен избор.

Музика, алкохол и шоколад