Кристиана Рангелова се окичи с титлата "Мис Родопи 2022". Тя спечели приза в конкуренция с още 11 красиви момичета в двучасово шоу в парк "Арпезос Север", на което присъстваха хиляди кърджалийци и гости на града.

26-годишната блондинка от София е магистър по право и от 13-годишна е модел. Печелила е трето място в конкурс за естествена красота "Мис Нация" в Дубай.

Пътят за модата за нея започва едва на 13-годишна възраст, като част от Школата за модели на МА Visages, а през 2020 година се класира на престижното трето място на световния конкурс Miss Nation.

Първа подгласничка на Кристина стана 21-годишната пловдивчанка Весела Тенева, а слънчевото момиче на Кърджали Пресияна Стефанова е втора подгласничка.

Водеща на конкурса бе Габриела Василева, която е носителка на титлата "Мис България 2012". Звезден блясък на церемонията добави и Миро, който изпълни най-големите си хитове. 

Музикалната програма започна ден преди конкурса, като на сцената с изпълнения се включиха смолянската фолклорната формация “Каба Кабадайлии”, гръцката звезда Диогенис и поп фолк и джаз примата Есил Дюран.

Диогенис и Есил бързо намериха общ музикален език и дори загатнаха за възможен дует в близкото бъдеще.