Цветът на 2024 година според института „Пантон“ е нежен нюанс, съчетание между оранжево и розово. Това ще е добър избор за ноктите през тази година, но това не означава, че трябва да се ограничаваме с него. Ето какво още ще е модерно да носим върху ноктите си през 2024 година.


Нокти като нежен гланц за устни

Тенденцията за минимализъм върху ноктите продължава и през тази година. За да постигнете ефект като нежен гланц за устни, изберете нюанс, който максимално се доближава до цвета на кожата ви и е леко прозрачен. Това ще подчертае формата им.

Нокти с аура

Ноктите с аура бяха един от горещите трендове през изминалата година, както и през 2022-а. През 2024-а те ще продължат да са актуални, благодарение на разнообразието от комбинации от цветове и форми, които може да създадете.

"Плаващ" френски маникюр

Класическият френски маникюр винаги ще е на мода, но тази година той ще е по-различен. Тънката бяла линия няма да е задължително да е поставена в края на нокътя. Дори тя може да не е бяла, а в цвят, който си отива с основата или е в пълен контраст с нея. Тази тенденция крещи „Бъдете креативни!“


Нокти с ефект на кадифе

Кадифето създава усещане за дълбочина и наситен цвят. Ако сте от смелите, които предпочитат по-тъмни нюанси и блясък, то тази тенденция е за вас. Виненочервено, тъмносиньо, наситено лилаво са цветовете, които ще подхождат на всеки повод.

Металически завършек

Независимо дали харесвате тъмни или светли цветове за ноктите си, те винаги могат да бъдат завършени с металически ефект. Той се постига, благодарение на специални пудри, които се слагат преди нанасяне на топ лака.

Къси и квадратни нокти

Късите и квадратни нокти не бяха сред фаворитите за отминалата година, но по всичко личи, че през новата няма да виждаме изградени, заострени или бадемовидни нокти.